Dit zijn de 10 beste iOS-games van februari – 2016

Erwin Vogelaar
29 februari 2016, 20:00
6 min leestijd
Dit zijn de 10 beste iOS-games van februari – 2016

Februari was weer een mooie maand voor gameliefhebbers. Wij zetten de beste games die afgelopen maand in de App Store zijn verschenen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS games februari 2016

Februari was een maand vol originele gameconcepten. Van de aandoenlijke humor en puzzels in Love You To Bits tot een vreemd visueel spektakel in _PRISM. Op avontuur in Abandoned: The Underground City en razendsnel beslissingen maken in The Tomb of the Mask. Voor iedereen wat wils dus.

1. Love You To Bits

In Love You to Bits neem je de controle over een klein mannetje dat zijn robotvriendinnetje kwijtraakt door een explosie. Gelukkig is er een kans om haar terug te krijgen, want ze is in talloze kleine stukjes uiteen geblazen en op verschillende planeten terecht gekomen. Tijd om op avontuur te gaan om deze stukjes terug te vinden. Op elke planeet moet je puzzeltjes oplossen om bijvoorbeeld een arm, voet of been te pakken te krijgen.

Niet elke planeetje is even uitgebreid, maar ze zijn wel allemaal uniek. De game blinkt vooral uit in zijn stijl, humor en leuke puzzels. Zolang je niet de moeilijkste hersenkrakers verwacht, krijg je een fijn avontuur waarin een hoop te ontdekken valt. Love You To Bits heeft het hart op de juiste plek en is daardoor een genot om te spelen.

Love You To Bits

Alike Studio

€ 3,99 via App Store

2. _PRISM

Bij het starten van _PRISM is niet direct duidelijk wat de game van je wil, maar je moet je gewoon laten meeslepen door de mooie vormen en kleuren. Door de vormen aan te raken of te slepen kom je steeds een beetje verder. Waar je exact mee bezig bent wordt nooit duidelijk, maar de puzzels worden ingewikkelder en de beelden steeds mooier.

_PRISM is vooral visueel een interessante game waarin je wil doorspelen om te zien wat er gaat gebeuren. Het is fijn dat de puzzels later in de game iets lastiger worden, maar echt moeilijk wordt het nooit. Toch wordt je aandacht er constant bijgehouden. Zo moet je op een gegeven moment met perspectieven spelen of meerdere vingers tegelijk gebruiken. _PRISM is een unieke ervaring die we na uitspelen nog niet helemaal snappen, maar waar we wel erg van genoten hebben.

_PRISM

Clint Siu

€ 2,99 via App Store

3. Final Fantasy IX

Het is altijd weer een feestje als de Japanse gamemaker Square Enix een deel van de Final Fantasy-serie voor iOS uitbrengt. Hoe nieuwer de game, des te mooier het er uitziet op de iPhone of iPad. We zijn inmiddels al bij het negende deel in de serie beland. Dit deel kun je gewoon los spelen, omdat de verhalen, werelden en personages van de Final Fantasy-games niet met elkaar verbonden zijn.

Final Fantasy IX is redelijk traditioneel in zijn opzet, zoals in de gevechten en de manier waarop je over de wereldmap reist. Daarnaast zijn er een hoop steden te ontdekken, personages om te spreken en geheimen te vinden. De game valt echter vooral op door de hoofdpersonages en het verhaal, waardoor je dit vijftig uur durende avontuur niet kunt loslaten.

FINAL FANTASY Ⅸ

SQUARE ENIX

€ 22,99 via App Store

4. Marvel Avengers Academy

Marvel Avengers Academy is een beetje een ‘guilty pleasure’. De bouwgame laat je erg lang wachten tussen het geven van opdrachten en er wordt net wat te vaak gevraagd of we virtueel geld willen kopen. Toch is het vooral een game waarin de bekende Marvel-superhelden met elkaar naar school gaan en dat levert een hoop hilarische dialogen op. Dat gecombineerd met leuke animaties en een mysterie over waarom de helden jong zijn, laat ons de game telkens weer opstarten.

MARVEL Avengers Academy

TinyCo, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

5. The Walking Dead: Michonne

Michonne is één van de tofste personages uit de The Walking Dead-televisieserie en de originele comics waar de game op gebaseerd is. Nu heeft ze een eigen game, als onderdeel van de The Walking Dead-adventure serie van Telltale. Het moet gezien worden als een soort miniserie dat los van de andere games gespeeld kan worden. In totaal komen er drie afleveringen uit, waarvan de eerste aflevering nu beschikbaar is. Omdat deze miniserie grotendeels op zichzelf staat en Michonne goed geïntroduceerd wordt, is het een tussendoortje waar iedereen mee aan de slag kan.

The Walking Dead: Michonne - A Telltale Miniseries

Howyaknow, LLC

Gratis via App Store

6. Abandoned: The Underground City

In Abandoned: The Underground City stap je door een mysterieuze deur een andere wereld binnen waar de zwaartekracht zich niet aan aardse regels houdt. Waar ben je en wat is er aan de hand? Antwoorden op deze vragen vind je door in allerlei ruimtes voorwerpen te verzamelen en deze op de juiste plekken te gebruiken. Ook moeten er moeilijke puzzels opgelost worden. Abandoned: The Underground City is een fijn avontuur dat je op je eigen tempo kunt spelen.

7. Tomb of the Mask

Als je je reactievermogen wil testen, dan ben je bij Tomb of the Mask aan het juiste adres. Door een richting op te swipen, schiet het hoofdpersonage door het level heen. Je hebt geen tijd om na te denken, want vanaf de onderkant van het scherm komt een vloed opzetten. Het doel is om zo snel mogelijk via de bovenkant van het level te ontsnappen. Daar vind je echter niet de uitgang, maar de weg naar een nog moeilijker level met lastigere vijanden en andere gevaren. Nog één potje. Echt.

Tomb of the Mask

Playgendary Limited

Gratis via App Store

8. The Swords

Met The Swords is het tijd om zwaardvechten te leren. Dit doe je eerst door het schilderen van Japanse tekens, maar al snel moet je het opnemen tegen echte vijanden. Vechten doe je door met je vinger over het scherm zwaardbewegingen te maken. Je moet de punten van vijandelijke zwaarden tegenhouden, want als een vijand de rand van het scherm bereikt, ben je af. De zwaarden gaan snel en komen met velen tegelijk over het scherm. Later krijg je ook uitdagingen voorgeschoteld. Zie The Swords als een soort volwassen Fruit Ninja, met een verhaal en unieke stijl.

The Swords

Lee-Kuo Chen

€ 1,99 via App Store

9. Space Grunts

Stap voor stap ga je in deze game van het Nederlandse Orangepixel over een mysterieuze planeet. Bij elke stap die je zet doen de vijanden ook een stap. Het is geen gezellige plek, want de monsters zien je liever dood dan levend. Gelukkig heb je een flink arsenaal aan wapens voor handen, waarmee je jezelf een weg door de levels heen knalt. Hierbij moet je altijd goed in de gaten houden hoe de vijanden reageren en of er geen explosieven in de buurt staan.

Space Grunts

Pascal Bestebroer

€ 3,99 via App Store

10. Abzorb

In Abzorb moet je de blauwe bolletjes op het scherm opslurpen door dichtbij te komen. De rode bolletjes moet je juist ontwijken. Het lastige is dat je de game bestuurt door je iPhone of iPad te bewegen. Aangezien je snel door het scherm stuitert als je een verkeerde beweging maakt, en je zo makkelijk de rode bolletjes aanraakt waardoor je seconden verliest, is het best een lastige game. Toch is het vooral ook erg leuk.

Abzorb

Gerald Kelley

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu