De 5 beste iOS-games van december: Brawl Stars, Gone Home en meer

Erwin Vogelaar
28 december 2018, 19:22
3 min leestijd
De 5 beste iOS-games van december: Brawl Stars, Gone Home en meer

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van december 2018.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games december 2018

Later deze maand kiezen we onze favoriete iOS-games van het jaar, maar ook in december zijn er nog een aantal topgames verschenen. Zo is het geliefde Gone Home nu speelbaar op iOS, kun je aan de slag met de opvolger van Clash Royale en is er een nieuwe Command & Conquer verschenen. Wat ga jij spelen?

1. Command & Conquer: Rivals

Rivals is niet de nieuwe Command & Conquer-game waar fans op hadden gehoopt. Laat dat idee echter los en laat je verrassen door een bijzonder leuke smartphonegame. Het doel in Rivals is om in korte potjes de basis van de tegenstander te vernietigen. Dat doe je door de raket in het midden van de kaart bezet te houden. Heb jij dat voor elkaar als de timer afloopt? Dan schiet de raket regelrecht naar de tegenstander.

Natuurlijk probeert die andere speler hetzelfde te doen, wat voor een flinke strijd zorgt rond. Je maakt daarom verschillende soldaten om te vechten. Je moet wel slim kiezen, want elke unit heeft eigen plus- en minpunten. Potjes zijn snel afgelopen, want je hebt maar twee raketten nodig om als winnaar uit de bus te komen.

Command & Conquer™: Rivals PVP

Electronic Arts

Gratis via App Store

2. Brawl Stars

De nieuwe game van de makers van Clash Royale is er weer eentje die zich lastig laat wegleggen. In de game strijd je met een team van drie tegen een ander team in verschillende modi. In de belangrijkste modus is het je doel om als eerste tien diamanten te verzamelen. Maar pas op, want als je wordt neergeschoten ben je de complete verzameling weer kwijt. Daarnaast is er onder andere een battle royale-modus waarin je probeert als laatste over te blijven. De game is met vrienden wel een stuk leuker dan met vreemden.

Brawl Stars

Supercell

Gratis via App Store

3. Gone Home

In Gone Home kom je thuis, maar je familie is nergens te bekennen. Daarom ga je op onderzoek uit. Dat betekent elke kamer in en elk object bekijken, op zoek naar hints over wat er is gebeurd. Gone Home is een prachtige game en een van de eerste grote ‘walking simulators’. Dat is een wat gekscherende term voor games waarin je vooral moet rondlopen om het verhaal te ontdekken. De game duurt maar een paar uur, maar blijft daarna waarschijnlijk nog wel een tijdje bij je hangen.

Gone Home

Annapurna Interactive

€ 5,99 via App Store

4. Twinfold

Twinfold is een aparte, maar ook hele leuke game. Het is lastig om de regels kort uit te leggen, maar het komt er op neer dat je het zo lang mogelijk moet zien vol te houden in een soort puzzel roguelike. In deze puzzels beweegt het hele speelveld met jou mee, dus zowel jouw personage, je eten als de vijanden. Daarnaast kun je kiezen of je het eten direct opeet, of laat vermenigvuldigen voor extra ervaringspunten. Ben je in de war? Dat is helemaal begrijpelijk. Maar geen nood, want als je speelt wordt de bedoeling van deze leuke game snel duidelijk.

Twinfold

Kenny Sun

€ 4,99 via App Store

5. 7 Billion Humans

Ken je Human Resource Machine nog, waarin je mensen moet inzetten om puzzels op te lossen? Het vervolg op deze game is nu verkrijgbaar in de App Store. In 7 Billion Humans krijg je een flinke lading nieuwe puzzels voorgeschoteld die je moet oplossen door mensen te programmeren. Dat betekent dat je via een blokkentaal de werknemers laat weten wat ze moeten doen. Nieuw is dat je in deze game een flink aantal mensen tegelijk opdrachten geeft.

7 Billion Humans

Experimental Gameplay Group

€ 17,99 via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van oktober. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu