Dit zijn de 5 allerbeste iOS-games van december 2017

Erwin Vogelaar
22 december 2017, 19:33
4 min leestijd
Dit zijn de 5 allerbeste iOS-games van december 2017

Plots hebben we aan het eind van het jaar nog de beste gamemaand van 2017. Wil je weten wat je echt niet mag missen? Dit zijn de beste iOS-games van december 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games december 2017

Voor iOS-gamers was december een wilde maand. Verschillende geliefde games die vorig jaar voor spelcomputers zijn uitkomen, zijn nu ook voor iOS beschikbaar. En dan zijn er ook nog enkele nieuwe toptitels verschenen.

Een game die de lijst helaas niet heeft gehaald, maar die we toch willen noemen, is Getting Over It. In deze bizarre game van de maker van het onmogelijke QWOP, moet je een man in een pot met een hamer een berg op laten klimmen. Het is verschrikkelijk en onmogelijk en eigenlijk niet leuk, maar toch willen we verder. De voice-over die je constant kleineert als je weer een fout maakt is tergend en fantastisch tegelijk. Maar als je echt plezier wil hebben, kun je beter de volgende games checken.

1. Gorogoa

We hebben dit jaar al enkele mooie puzzelgames gehad, zoals het waanzinnige The Witness. Maar als we het hebben over puzzelgames die gemaakt zijn voor een touchscreen, dan is Gorogoa onze nieuwe favoriet. De game is origineel, mooi, intelligent en iets dat iedereen moet ervaren.

Je speelt de game op een veld met vier vlakken. Op die vlakken staan stilstaande of bewegende tekeningen. Dit is al mooi om naar te kijken, maar het wordt veel beter als je met de vlakken gaat schuiven. Niet alleen gebeuren er verschillende dingen als je bepaalde vlakken naast elkaar legt, maar ook als je ze over elkaar heen schuift. Wat er precies gebeurt moet je zelf ervaren, maar we hebben nog niet eerder zo iets moois meegemaakt.

Download Gorogoa in de App Store (5,49 euro)

Gorogoa

Annapurna Interactive

€ 5,99 via App Store

2. Life is Strange

Life is Strange is één van de mooiste verhalen die je nu op je iOS-apparaat kan spelen. Je volgt in de game het tienermeisje Max. Zij komt erachter dat ze de tijd kan terugdraaien. In de stijl van de bekende Telltale-games moet je regelmatig keuzes maken, maar omdat je de tijd kan terugdraaien, kun je de verschillende gevolgen bekijken. De gevolgen op de lange termijn? Daar moet je wel mee leren leven.

Het is een prachtige game die voornamelijk draait om om de relatie tussen Max en haar jeugdvriendin Chloe, maar ook hoe Max in relatie staat met andere personages in deze wereld. De game weet bepaalde onderwerpen te bespreken die je elders niet ziet, en dit wordt op een bijzondere manier gedaan.

Download Life is Strange in de App Store (gratis)

Life Is Strange

SQUARE ENIX

Gratis via App Store

3. Inside

De makers van Limbo maakten het minstens zo duistere Inside. In deze game bestuur je een jochie dat in een donkere wereld terecht komt en maar moet zien te overleven. Dat valt niet mee, want hij valt in de ene na andere ellende op een plek waar iedereen en alles tegen hem is. De game is waanzinnig goed. Grotendeels komt dat door de sfeer, maar Inside speelt ook gewoon heerlijk weg.

Download Inside in de App Store (gratis)

Playdeads INSIDE

Playdead

Gratis via App Store

4. Reigns: Her Majesty

Ken je Reigns nog? Die uitstekende game waarin je door te swipen je koninkrijk bestuurt? Die game heeft nu een vervolg. Net als in het vorige deel maak je keuzes door kaarten naar links of naar rechts te swipen alsof het Tinder is, terwijl je de verschillende facties in het koninkrijk tevreden houdt. In Reigns: Her Majesty krijg je een nieuw koninkrijk in een nieuwe tijd met eigen uitdagingen. In dit deel kun je ook voorwerpen verzamelen voor in je inventory, die je gebruikt op personages om nieuwe verhaalpaden te ontgrendelen.

Download Reigns: Her Majesty in de App Store (gratis)

Reigns: Her Majesty

Devolver

€ 3,49 via App Store

5. Fez: Pocket Edition

Het houdt niet op deze maand, want naast Life is Strange en Inside is consolegame Fez nu ook op iOS te spelen. Dit is een waanzinnige puzzelplatformgame waarin je als klein poppetje door een kleurrijke wereld reist om dingen te verzamelen. De twist is dat alles draait om perspectief. Je draait de wereld rond, waardoor er nieuwe paden ontstaan en je plots op hele andere plekken terecht komt. Dit doe je door op je scherm te vegen en dat werkt erg goed.

Download Fez: Pocket Edition in de App Store (gratis)

FEZ Pocket Edition

Polytron Inc.

€ 5,99 via App Store

Meer games

Is dit niet genoeg? Check dan ook de vijf beste iOS-games van november. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief krijg je nieuwe tips direct in je inbox.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu