De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Dit zijn de beste 10 iOS-games van augustus – 2016

Erwin Vogelaar
31 augustus 2016, 15:30
5 min leestijd
Dit zijn de beste 10 iOS-games van augustus – 2016

Het is deze zomer veel te warm om productief te zijn, dus dan kun je beter games spelen. iPhoned zet de beste iOS-games van augustus op een rij. Met onder andere Reigns, Deus Ex GO en Mr. Robot.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games augstus

De hype voor Pokémon GO begint een beetje af te nemen, dus het is weer tijd voor andere games. Hoewel augustus niet een maand is met veel nieuwe releases, is er toch weer genoeg moois te spelen. Alleen de uitgebreide en mooie puzzelgame Deus Ex GO en Tinder-koninkrijkmanagementsim Reigns zijn al de moeite waard. Daarnaast is er nog meer te spelen.

1. Reigns

Reigns is een hele leuke verrassing. De game combineert de swipe-mechaniek van Tinder met het heersen over een koninkrijk. Je wordt allerlei moeilijke keuzes voorgeschoteld, waar je ja of nee tegen moet zeggen. Elke keuze heeft gevolgen op de korte en lange termijn, maar je moet vooral de metertjes in de gaten houden die het geld, leger, bevolking en religie van je koninkrijk meten.

REIGNS - Launch Trailer

Gaat één van deze metertjes te laag, dan ben je dood. Gaat een metertje te hoog, dan ben je ook dood. Het valt niet mee dus, maar dit maakt het spelen wel interessant. Reigns is een origineel concept dat erg fijn weg speelt. Daarnaast is het superslim geschreven, met talloze grappige personages en gebeurtenissen.

Reigns

Devolver

€ 2,99 via App Store

2. Deus Ex GO

Na het fantastische Hitman GO en Lara Croft GO, is er nu Deus Ex GO. De opzet is grotendeels ongewijzigd gebleven, want je moet nog steeds puzzels oplossen door je personage van punt A naar punt B te helpen in de verschillende levels.

Deus Ex GO zou echter geen Deus Ex zijn als hoofdpersonage Adam Jensen niet een hoop interessante mogelijkheden tot zijn beschikking had om dit doel te bereiken. Zo kan hij onzichtbaar worden en komen er zwaarden uit zijn armen. De toffe stijl maakt het plaatje helemaal af.

Deus Ex GO

SQUARE ENIX

€ 5,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.ipa

Ben je ook fan van de televisieserie Mr. Robot? De uitzonderlijk goede serie zit inmiddels in het tweede seizoen en nu is er ook een game om verder te genieten van deze wereld vol hackers, kwaadaardige bedrijven en personages met persoonlijkheidsstoornissen.

'Mr. Robot:1.51exfiltrati0n' Launch Trailer

In de game vind je een smartphone waar je allerlei berichten op ontvangt. Al snel wordt je bij fsociety betrokken en help je de wereld te veranderen. Het is een erg toffe ervaring voor liefhebbers van de serie. Deels gemaakt door Telltale, de makers van onder andere The Walking Dead.

Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.ipa

Telltale Inc

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. Verborgen spel door moeder

Een apart genre smartphonesgames zijn titels waarin je verborgen objecten moet vinden. Verborgen spel door moeder doet dit op een hele eigen en bizarre manier. In de game wordt je handheld verstopt door je moeder en moet je er naar op zoek. Pas wel op dat je de moeder niet tegen het lijf loopt, want dan ben je af.

De situaties in de game worden steeds bizarder en grappiger. Van een krokodil tot een peloton wielrenners in je woonkamer die je weerhouden om dichtbij je handheld te komen. Speel je deze game voor de bizarre situaties en humor? Dan ga je een leuke tijd tegemoet.

Verborgen spel door moeder

hap Inc.

Gratis via App Store

5. Legend of the Skyfish

Legend of the Skyfish doet heel erg denken aan de The Legend of Zelda-games voor de verschillende Nintendo-systemen. Natuurlijk is het niet zo goed als die serie, maar Legend of the Skyfish doet gelukkig zijn eigen ding om op te vallen. Zo heeft het hoofdpersonage een hengel waarmee alles gedaan wordt.

Legend of the Skyfish Launch Trailer

Alles in deze wereld draait namelijk om het gebruik van die hengel en de makers doen hun best om daar een hoop leuke dingen mee te doen. Het is een slimme game geworden waarin je onder andere de omgeving kunt gebruiken om vijanden te verslaan.

Legend of the Skyfish

Crescent Moon Games

€ 3,99 via App Store

6. Lost Maze

In Lost Maze moet je een verdwaald meisje helpen om haar huis terug te vinden. Het doolhof is gebouwd op een cilinder waar het meisje automatisch op loopt. Door de ringen van de cilinder te verschuiven zorg je dat ze een andere route neemt, waardoor ze allerlei gevaren ontwijkt en obstakels overkomt. Loopt ze ergens tegenaan, dan loopt ze automatisch weer de andere kant op.

LOST MAZE

立 文

Gratis via App Store

7. Journey Below

In Journey Below zak je steeds dieper in de donkere kamers van een kerker, terwijl je zo lang mogelijk probeert te overleven. De game doet ons wat denken aan Downwell, gecombineerd met meer traditionele roguelikes. Toch doet Journey Below voldoende zijn eigen ding om een plekje in deze lijst te verdienen.

Je personage loopt in de game automatisch door. Door links op het scherm te drukken, spring je en door rechts op het scherm te drukken val je aan. De levels worden willekeurig gegenereerd en door het kiezen van de juiste upgrades kom je steeds verder.

Journey Below

Ravenous Games Inc.

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

8. Jurassic GO

Nee, dit is niet de opvolger van Deus Ex GO, of van Pokémon GO. Jurassic GO is een volledig nieuw spelletje waarin alles draait om het op de foto zetten van vrolijke dino’s. In de game ga je automatisch vooruit, dus je enige taak het maken van foto’s.

https://www.youtube.com/watch?v=W9XDyI0xkDg

Maak veel mooie kiekjes en er zullen meer toeristen naar het dino-museum komen, waardoor je nieuwe gebieden vrijspeelt. De game barst niet van de uitdaging of een interessant verhaal, maar biedt wel een rustgevende ervaring waar we van genieten.

Jurassic GO - Dinosaur Snap Adventures

BebopBee, Inc

€ 3,99 via App Store

9. Mars: Mars

Op Mars is de zwaartekracht een stukje lager dan op aarde, dus is bewegen even wennen. Zeker als je van platform naar platform moet springen. Tel daarbij op dat je jetpack maar kort gebruikt kan worden en je nog genoeg energie moet overhouden om af te remmen, en je hebt een geinig uitdagend spelletje waarin er steeds meer obstakels tussen de platformen gezet worden.

Mars: Mars

Pomelo Games

Gratis via App Store

10. Six!

Six! heeft eigenlijk maar een simpel concept. Een voorwerp moet voorzichtig naar beneden vallen, door de blokjes waar het op staat stukje voor stukje weg te tikken. Je moet goed balans houden, want anders valt het voorwerp van de blokkentoren en moet je opnieuw beginnen. Welke blokjes tik je weg om zover mogelijk te komen?

Six!

Zynga Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu