De 5 beste iOS-games van augustus: GRIS, Telling Lies, Dead Cells

Erwin Vogelaar
3 september 2019, 19:26
3 min leestijd
De 5 beste iOS-games van augustus: GRIS, Telling Lies, Dead Cells

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van augustus 2019.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games augustus 2019

Gamemakers hebben absoluut geen rust genomen in augustus, want dit is werkelijk één van de beste maanden voor iOS-games ooit. Zo is de nieuwe game van de maker van Her Story te spelen, en is een aantal topgames verschenen die zich eerder al op andere platformen hebben bewezen.

1. GRIS

GRIS is één van de mooiste games die we ooit hebben gespeeld. Dat is direct duidelijk bij het zien van een screenshot, maar in beweging is de game nog veel mooier. In GRIS speel jij als een jonge vrouw die probeert om te gaan met een trauma.

Dat gebeurt door in de waanzinnige omgevingen lichtgevende balletjes te verzamelen en terug te brengen naar een tempel. Dan verschijnt er een brug zodat jij verder kunt. De game speelt met verschillende thema’s, zoals wind, water en licht om het platformen interessant te houden.

GRIS

Devolver

€ 4,99 via App Store

2. Telling Lies

Ken je Her Story nog? In die game moest je in een database zoeken naar videofragmenten om een verhaal bij elkaar te puzzelen. De maker van die game is terug met Telling Lies. Het concept is vergelijkbaar, maar dan een stuk uitgebreider. Met onder andere meerdere personages, goede acteurs en vooral veel meer video’s om naar te kijken. Verwacht weer een interessant verhaal dat je beetje bij beetje bij elkaar zoekt.

Deze keer volg je een FBI-agent, die op missie is en daardoor gescheiden moet leven van zijn partner en kind. Via opgenomen videobel-berichten kijk je mee naar hun leven en de mensen om hen heen.

Telling Lies

Annapurna Interactive

€ 6,99 via App Store

3. Dead Cells

De geroemde rogue-like Dead Cells vindt zijn weg naar iOS. In deze game ben jij een onsterfelijke krijger zonder hoofd, die zich een weg door steeds moeilijker wordende kerkers baant. Daar krijg je allerlei wapens en upgrades voor. Want dat je onsterfelijk bent, betekent niet dat je niet dood kunt gaan. Ga je dood, dan start je gewoon weer bij het begin. De levels en vijanden zijn in deze game elke keer anders, waardoor je altijd op je hoede moet blijven.

Dead Cells moet het wel hebben van je snelle reflexen. Dat gecombineerd met virtuele knoppen is niet ideaal. Om je tegemoet te komen, hebben de makers er een extra modus in gestopt, waarbij de melee aanvallen vanzelf gaan. Dan hoef jij je enkel nog te focussen op schieten en aanvallen ontwijken.

Dead Cells

Playdigious

€ 8,99 via App Store

4. Rogue Legacy

Over games gesproken waarin elke keer als je dood gaat de hele wereld anders is: Rogue Legacy is nu ook verkrijgbaar voor iOS. In deze waanzinnig leuke game ben je wel sterfelijk, maar volgt jouw kind je op om hopelijk een stukje verder te komen in de kerkers.

Ieder nieuw personage heeft eigen problemen. De één heeft een prikkelbare darm en de ander ziet scheel. Dat heeft een effect op de gameplay en blijft verrassend en vermakelijk. Deze versie heeft tevens extra content exclusief voor iOS.

Rogue Legacy

Cellar Door Games, Inc.

€ 3,99 via App Store

5. OXXO

Bovenstaande games zijn allemaal groots en vragen je volledige aandacht. Daarom sluiten we de lijst deze maand af met een fijn en niet te gecompliceerd puzzelspelletje. In OXXO is het je doel om de O’s, X’s en andere vormen met elkaar te verbinden door met blokjes te schuiven. Dat is alles. De leuke presentatie en toffe puzzels maken deze game meer dan de moeite waard.

"OXXO"

Michal Pawlowski

€ 1,99 via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van juli. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen. Of download de iPhoned-app via de knop hieronder.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen