Pocket City, Donut County en meer in de 5 beste iOS-games van augustus

Erwin Vogelaar
30 augustus 2018, 19:31
4 min leestijd
Pocket City, Donut County en meer in de 5 beste iOS-games van augustus

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van augustus 2018.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games augustus 2018

Ook in de zomer komen er genoeg nieuwe games uit. Wij zijn in het nieuwe aanbod gedoken om te zien wat deze maand echt de moeite waard is. Zo mag je onder andere een stad bouwen, een gat zijn en ballen gooien in een ander gat. Daarnaast heeft King een nieuwe game die echt de moeite waard is. Wat ga jij spelen?

1. Pocket City

In Pocket City mag je jouw eigen stad bouwen. Denk aan SimCity, maar dan gemaakt voor smartphones. Je start met het aanleggen van woongebieden, werkgebieden en winkels. Natuurlijk moeten er ook wegen worden gemaakt en zijn stroom en water belangrijk. Tijdens het bouwen en voldoen van kleine opdrachtjes krijg je steeds meer mogelijkheden om je metropool uit te breiden en te moderniseren.

Bijzonder is dat de game volledig door één persoon is gemaakt. Tegenover iPhoned heeft deze gamemaker bevestigd dat de game in de toekomst wordt geüpdatet met nieuwe mogelijkheden. De eerste toevoeging wordt de optie om op een grotere kaart te spelen.

Review: Pocket City is de beste SimCity-game voor iOS

Pocket City

Codebrew Games Inc.

€ 2,99 via App Store

2. Donut County

In Donut County verdwijnt de wereld langzaam door vreemde gaten in de grond. Jij bestuurt deze gaten. Als gat kun je in de losse levels aanvankelijk alleen kleine objecten laten verdwijnen. Als je steeds meer voorwerpen opslokt wordt het gat groter en past er meer in, totdat het hele level verdwijnt.

Leuk is dat de game ook puzzelelementen toevoegt. Zo kan het gat vullen met water dat je moet legen, moet je met vuurwerk schieten of voorwerpen in brand steken. Naast dit doldwaze concept valt de game ook op door de heerlijke humor. Elk object heeft een geinige beschrijven en het verhaal is hilarisch dom.

Donut County

Annapurna Interactive

€ 4,99 via App Store

3. Holedown

Holedown lijkt een beetje op Breakout, maar dan andersom. Je schiet balletjes naar beneden die blokken moeten raken om ze weg te spelen. Je moet goed mikken, want je wil zoveel mogelijk blokken raken. Doe je het goed? Dan ontstaat er een prachtige stroom aan balletjes die door het level danst. Via upgrades krijg je steeds meer balletjes en kom je ook steeds dieper. Totdat je de game volledig onder de knie hebt en het alleen nog draait om de hoogste score.

Review: Holedown is onze favoriete iOS-game van het moment

holedown

webbfarbror AB

€ 3,99 via App Store

4. Legend of Solgard

King ken je waarschijnlijk van games zoals Candy Crush, waardoor je de studio wellicht al snel afschrijft. Dat is niet verstandig, want soms weet ook deze gamemaker te verrassen. Dat is het geval met Legend of Solgard. In deze game vecht je met monsters tegen een magische tegenstander. Dat doe je door wezens op het strijdveld te zetten en vervolgens drie op een rij te plaatsen. Dit is niet de zoveelste ‘match three game’, want je moet echt tactisch nadenken over de plaatsing. Zeker omdat elk monster eigen krachten heeft. Probeer de game eens uit en laat je verrassen, want het toch gratis.

Legend of Solgard

Snowprint Studios AB

Gratis via App Store

5. One Hour One Life

Dit is een wat meer experimentele game, waarin je geboren wordt en moet zien te overleven in een harde wereld. In deze wereld is elk ander personage die je tegenkomt een andere speler. Elk minuut wordt je een jaar ouder en je kunt maximaal 60 jaar oud worden. Zover komen is echter niet waarschijnlijk, want overleven is moeilijk. Eerst ben je afhankelijk van je moeder en later moet je het zelf zien te redden. Het is een interessant concept dat zich wat tegen laat houden door een matige besturing. Toch is het meer dan de moeite waard.

You are Hope

Wereviz

€ 3,99 via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Lees de beste iOS-games van juli. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen