Dit zijn de 5 beste iOS-games van augustus 2017

Erwin Vogelaar
31 augustus 2017, 15:03
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste iOS-games van augustus 2017

We hebben de App Store weer afgestruind om de beste games van de afgelopen maand uit te kiezen. Dit zijn de vijf beste iOS-games van augustus 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games augustus 2017

Nu de vakantie voorbij is, heb je meer tijd te doden. Want of het nou in de trein, wachtend op de bus of stiekem tijdens een vergadering is: een leuke iOS-game laat de tijd sneller gaan. Gelukkig is weer genoeg moois te spelen. We plukken daarom de vijf beste nieuwe games uit de App Store.

1. Technobabylon

Technobabylon is de nieuwste game van de makers van de uitstekende titels Gemini Rue en Blackwell. Ook deze keer is het een cyberpunk adventuregame met een sterk verhaal en goede personages. Technobabylon speelt zich af in het jaar 2087, waar een kunstmatige intelligentie een hele stad in handen heeft.

In de game neem je om de beurt de controle over drie verschillende personages, die een geheim proberen te ontrafelen. Het gaat om een agent die zijn kinderen moet redden, een vr-verslaafde en een ex-crimineel. Je moet we even langs de ouderwets ogende graphics kijken, want daarachter zit een van de meest interessante narratieve games verkrijgbaar voor iOS.

Download Technobabylon in de App Store (5,49 euro)

Technobabylon

Wadjet Eye Games LLC

€ 4,99 via App Store

2. The Elder Scrolls: Legends

Naast Heartstone is nu ook kaartgame The Elder Scrolls: Legends te spelen op je iOS-toestel. De game komt grotendeels op hetzelfde neer als Blizzards hitgame. Je plaatst kaarten met personages op tafel, die vervolgens de personages van de tegenstander moeten verslaan. Legends is opvallend, omdat je vecht op twee banen waar verschillende regels bestaan.

Legends heeft een flink verhaal, maar de kracht zit natuurlijk in de multiplayer. De game spat qua looks niet van het scherm zoals Hearthstone, maar er zit wel behoorlijk wat diepte en speelplezier in.

Download The Elder Scrolls: Legends in de App Store (gratis)

The Elder Scrolls: Legends CCG

Bethesda

Gratis via App Store

3. Data Wing

In Data Wing bestuur je een vliegtuigje dat zich door verschillende lastige parcoursen moet manoeuvreren. Dit doe je door of links of rechts op het scherm te tikken. De truc is echter om de randen van het parcours te gebruiken om extra vaart te maken.

Schuur je net langs een muur terwijl je gas geeft, dan ga je veel sneller. Dit is nodig om de opdrachten te vervullen, zoals binnen de tijd de baan doorlopen. Het is een heerlijke game, die ook geholpen wordt door de unieke stijl en het verhaal.

Download Data Wing in de App Store (gratis)

DATA WING

Dan Vogt

Gratis via App Store

4. Cat Quest

Lang geleden vlogen draken over het land die alleen verslagen konden worden door katten. Jij speelt zo’n kat die niet eens weet dat hij over deze kracht bezit. Als zijn zus echter wordt ontvoerd, moet hij de held in zichzelf vinden. Dit doe je in een hele leuke wereld waar een hoop te ontdekken valt. Cat Quest is een rpg waarin je opdrachten doet, vecht en steeds sterker wordt. De stijl is tof en je bent er een tijdje zoet mee.

Download Cat Quest in de App Store (5,49 euro)

Cat Quest

The Gentlebros.

€ 4,99 via App Store

5. Galaxy of Pen & Paper

Galaxy of Pen & Paper is het vervolg op Knights of Pen & Paper en volgt hetzelfde principe. Mensen spelen een rollenspel met pen en papier, of in dit geval op een computer, en jij speelt daar de visuele representatie van. Grappig is dat de game zich constant bewust is van deze lagen en daar komt veel humor vandaan.

Omdat het deze keer om een sciencefictionverhaal gaat, mag je het universum verkennen met verschillende planeten waar je rond mag lopen. Zoek je naar een rpg die het anders doet, of wil je meer van deze Pen & Paper-serie, dan zit je hier goed.

Download Galaxy of Pen & Paper in de App Store (5,49 euro)

Galaxy of Pen & Paper

Behold Studios Jogos Eletronicos LTDA ME

€ 3,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen