Dit zijn de 5 beste nieuwe iOS-games van april 2018

Erwin Vogelaar
30 april 2018, 19:20
3 min leestijd

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de 5 beste iOS-games van april 2018 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de 5 beste iOS-games april 2018

Deze maand mag je op avontuur in een uitstekende platformer met Oddmar en dwaal je door verschillende kunstzinnige werelden met OVIVO. Wil je iets meer creatiefs of een game waar je wat van kunt leren? Ook dan hebben we wat voor je uitgekozen. Wat ga jij spelen?

1. Oddmar

Oddmar is een viking, maar vergeleken met zijn soortgenoten bakt hij er niet veel van. Hij geniet liever dan dat hij er op uit gaat om te roven. Als zijn dorpsgenoten echter verdwijnen en hij magische paddenstoelen krijgt met superkrachten, is het ook voor hem tijd om te veroveren. Hij begint met ons hart.

Oddmar doet heel erg denken aan Rayman Legends, zowel in stijl als in afwerking. Dat is een groot compliment. In de levels verzamel je zoveel mogelijk items, vind je de drie geheimen en probeer je het einde te bereiken. Ondertussen ren, spring en vecht je. Met een uitstekende besturing gaat het meestal pas mis door een fout van jezelf en niet door het gemis van fysieke knoppen. Speel je graag een platformer? Dan mag je deze echt niet missen.

Oddmar

Mobge Ltd

€ 4,99 via App Store

2. OVIVO

In OVIVO ben je een klein balletje en rol je rond in een bijzondere zwartwit-wereld. Je beweegt over de lijn tussen zwart en wit, maar met een druk op het scherm wissel je van kant. De zwaartekracht wisselt mee, waardoor je op een rustgevende manier door de wereld heen valt en rolt, op zoek naar objecten die je moet pakken voor de voortgang.

Heb je in drie levels het object gevonden, dan zoomt het scherm uit en blijkt de wereld uit een prachtig kunstwerk te bestaan. Vervolgens stap je de volgende wereld in om dit te herhalen. Natuurlijk wel met steeds meer interessante uitdagingen.

OVIVO

Alex Vilassak

€ 0,49 via App Store

3. Craft Warriors

Craft Warriors vult het opbouwen van een basis en het aanvallen van je tegenstanders aan met een flinke dosis creativiteit. Je kunt namelijk op verschillende manieren besluiten hoe de game eruit komt te zien. Niet enkel de kleur van de vlag op je kasteel, maar bijvoorbeeld ook hoe je manschappen kunnen een lik verf krijgen. Je kunt ze zelf helemaal vormgeven.

Aanvallen doe je door de manschappen op de juiste punten op het strijdveld te plaatsen. Win je? Dan krijg je de middelen om je basis en manschappen te verbeteren. Het is wellicht niet de meest originele game, maar door de extra laag creativiteit worden we er toch erg vrolijk van.

Craft Warriors

Translimit, Inc.

Gratis via App Store

4. The Mooseman

The Mooseman is een mooi avontuur, waarin je een duik neemt in mythes uit het oosten van Rusland. Je bent zelf een personage die drie lagen van het universum kan zien en bewandelen. De wereld waar de mensen wonen, waar de doden wonen waar de goden wonen. Met een druk op het scherm wissel je tussen deze werelden en zorg je dat je obstakels en gevaren ontwijkt. In het menu is ondertussen meer informatie te vinden over de wezens die je bent tegengekomen.

The Mooseman

Vladimir Beletskiy

Gratis via App Store

5. Find the Mustache

Find the Mustache is een augmented reality-game, waarin je de puzzels op een vloer of een tafel plaatst. Het idee is dat je in deze puzzels de persoon met de snor zoekt. Hiervoor loop je om de puzzel heen en kijk je in alle hoekjes. Het is een game met een hoop leuke animaties en grapjes.

Find the Mustache

Lightbulb Labs

Gratis via App Store

Meer games

Trekken deze games je toch niet aan, of zoek je gewoonweg nog meer om te spelen? Dan ben je bij ons aan het goede adres, want we kiezen elke maand vijf nieuwe games uit. Check de vorige edities ook eens:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen