Dit zijn de 10 beste iOS-games van april – 2016

Erwin Vogelaar
29 april 2016, 21:00
6 min leestijd
Dit zijn de 10 beste iOS-games van april – 2016

We zetten de beste nieuwe iOS-games voor je iPhone en iPad weer op een rij. Wat is er de afgelopen maand verschenen?

Lees verder na de advertentie.

iOS games april

Hoewel we nog steeds Clash Royale spelen en daarnaast opgeslokt worden door Slither.io, hebben we ook nog een flinke rits nieuwe games geprobeerd om jullie deze lijst met de beste nieuwe iOS-games te presenteren. Met deze maand onder andere de terugkeer van Advance Wars en Micro Machines, gekleurde endless runners, doodgereden Disney-figuurtjes en Lego. Wat was jullie favoriete game van de maand?

1. Warbits

Hoewel we tegenwoordig niet mogen klagen als het gaat om turn based strategiegames, met onder andere de uitgebreide XCOM-serie speelbaar op onze iOS-apparaten, kijken velen toch reikhalzend uit naar de terugkeer van Advance Wars. Deze serie verscheen op de handhelds van Nintendo, maar de laatste editie is in 2008 uitgekomen. Daarom komt Warbits om dat gat te vullen. Wellicht steelt Warbits wel iets te veel van de Nintendo-klassiekers, maar als Nintendo het zelf niet doet moet het maar zo.

In de game staan twee partijen tegenover elkaar met een bepaald aantal manschappen. Om de beurt mogen de partijen al hun manschappen opdrachten geven, zoals bewegen of schieten. Elke unit heeft zijn eigen regels, met krachten en zwaktepunten. Door deze krachten te benutten en de zwakkere units te beschermen, kun je als winnaar uit de bus komen. De game gaat al snel best diep en kan daardoor lekker uitdagend worden. Warbits ziet er daarnaast leuk uit, het schrijfwerk is aardig en ook belangrijk: er is multiplayer aanwezig. Het had de game echter wel goed gedaan als het iets meer een eigen smoel had gekregen.

Warbits

Risky Lab Inc

€ 5,99 via App Store

2. Looty Dungeon

Looty Dungeon is een stuk origineler, hoewel het wel allerlei bekende game-elementen gebruikt. Het heeft wat weg van de Crossy Road-games, omdat je kleine stapjes vooruit zet, gevaren ontwijkt en je niet te lang mag wachten. Daarnaast heeft de game wat weg van roguelikes, omdat je van willekeurige kerker naar willekeurige kerker kruipt, willekeurige upgrades krijgt en bazen tegenkomt. Maar Looty Dungeon is bovenal volledig zijn eigen ding.

https://www.youtube.com/watch?v=HIC_mwO7FbA

Vooral leuk is dat je talloze verschillende personages kunt vrijspelen en dat al die personages ook daadwerkelijk anders spelen. Het starterspersonage is een ridder die vijanden van dichtbij slaat, terwijl de boogschutter weer vanaf een afstandje zijn werk doet. Zo speelt elk personage echt anders en dat maakt deze game lang leuk om te spelen. De stijl, missies en muziek maken het af.

Looty Dungeon

Taco Illuminati

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Chameleon Run

Chameleon Run is een endless runner die volledig draait om kleur. Het personage rent over platformen om zover mogelijk te komen, maar deze platformen hebben verschillende kleuren. Het gekleurde personage kan alleen over haar eigen kleur lopen, dus om te overleven moet je over een andere kleur heen springen of van kleur veranderen.

Deze keuze moet je in minder dan een seconde maken, want anders is het te laat. De kleurmechaniek klinkt als een suffe twist in een overvol genre, maar het voegt daadwerkelijk iets toe en maakt van Chameleon Run een bijzonder leuke game.

Chameleon Run

Noodlecake

€ 1,99 via App Store

4. Pixel Machines

Als we toch games uit ons verleden aan het terughalen zijn met Warbits, dan kan Micro Machines er ook wel bij. In deze oude game reed je met hele kleine autootjes over biljarttafels en door keukens en kinderkamers heen. Dit idee is nu helemaal terug met Pixel Machines. Je kunt sturen door je iPhone of iPad te draaien of door de virtuele knoppen op het scherm te gebruiken. Wel zijn er helaas nog maar vier banen om mee te spelen.

Pixel Machines

Bojacob

€ 0,99 via App Store

5. Disney Crossy Road

Er is een nieuw deel van het succesvolle Crossy Road in de App Store gezet. Deze keer in samenwerking met Disney. Hierdoor kun je niet alleen als allerlei Disney-personages oversteken, maar zijn de werelden ook nog eens uit bekende Disney-merken gehaald. Het voelt wel wat vreemd om een personage als Mickey Mouse overreden te zien worden door een auto, maar dat is nou eenmaal hoe de game werkt. Het spel is net als zijn voorganger erg leuk en verslavend om te spelen.

Disney Crossy Road

Disney

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

6. Gravity Island

In Gravity Island kom je met een schattig wezentje terecht op een eiland waar de zwaartekracht zich niet aan de regels houdt. In elk level kun je drie lichtgevende bolletjes verzamelen en het eindpunt bereiken. Om dit te doen moet je gebruikmaken van de punten in het level die de zwaartekracht omdraaien, zodat je alles vanuit een ander perspectief kunt benaderen. Het duurt even totdat de game echt een uitdaging wordt, maar dan krijg je ook een hoop leuke levels vol gevaren.

Gravity Island - Shiro's Adventure

astragon Entertainment GmbH

Gratis via App Store

7. Loop Mania

In Loop Mania is het je doel om zo lang mogelijk in een cirkel te blijven. Het enige wat je kunt doen is springen, waardoor je vanaf de andere kant van de cirkel verder gaat. Als je lang niet springt, krijg je een hogere score. Tevens kun je zo meer muntjes oppakken. Er worden echter constant gevaarlijke bollen in de cirkel geplaatst, die je enkel kunt vernietigen door er tegenaan te springen. Spring je mis en word je geraakt door een bol, dan is het direct game over.

Loop Mania

Umbrella Games LLC

Gratis via App Store

8. Zenge

Zenge is een puzzelspelletje waarin het je doel is om prachtige afbeeldingen in elkaar te zetten. Dit doe je door de puzzelstukjes vanaf vaste paden naar een middelpunt te slepen. Dit klinkt simpel, maar je moet natuurlijk wel aan de volgorde en aan de manier waarop je de losse stukken naar het middelpunt brengt denken. Zo moeten de stukken soms eerst aan elkaar vastgemaakt worden voordat je verder kunt. Zodra er nog meer mechanieken aan de game toegevoegd worden en de uitdaging groeit, toont Zenge zijn glans.

Zenge

Michal Pawlowski

€ 1,99 via App Store

9. Tales of Link

Tales of Link combineert succesvol elementen van een rpg met een match 3-game. Gevechten worden gespeeld door personages met dezelfde kleur aan elkaar te verbinden. Daarnaast moet je de speciale krachten juist timen om als winnaar uit de bus te komen. Er zijn allerlei nieuwe personages om vrij te spelen, terwijl je de oude personages kunt trainen en verbeteren. Het is niet de eerste game die zo werkt, maar het resultaat is erg fijn.

10. Lego Jurassic World

Het is weer tijd voor een nieuwe Lego-game, deze keer gebaseerd op Jurassic World. Als de film je is tegengevallen, is de game mogelijk de manier om er toch nog een beetje van te genieten. De game bevat namelijk weer de bekende Lego-humor waarin het bronmateriaal niet al te serieus wordt genomen.

LEGO® Jurassic World™

Warner Bros.

€ 5,99 via App Store

Meer lezen? Check dan onze lijst met de beste iOS-games van maart!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu