iPhoned kiest: de 20 beste iOS-games van 2018

Erwin Vogelaar
31 december 2018, 9:11
7 min leestijd
iPhoned kiest: de 20 beste iOS-games van 2018

Het afgelopen jaar hebben we een hoop games gespeeld en nu is het tijd om terug te kijken. Dit zijn volgens ons de beste iOS-games van 2018.

Lees verder na de advertentie.

iPhoned kiest: beste iOS-games 2018

Elke maand plukken we games uit de App Store die je tijd en geld de moeite waard zijn. Nu is het moment aangekomen om terug te kijken naar welke games nou echt het beste waren in 2018. Een mooie gelegenheid om te zien wat je hebt gemist en waar je nog mee aan de slag kan.

Lees ook: deze 10 apps zijn er in 2018 het meest op vooruit gegaan

20. Cube Escape: Paradox

Dit deel in de populaire puzzelgameserie Cube Escape start met een korte film die je hieronder bekijkt. Daarna stap je in de game als detective Dale Vandermeer. Hij is zijn geheugen kwijt, maar moet toch zien te ontsnappen uit de kamer waar hij wakker wordt.

Cube Escape: Paradox

Rusty Lake

Gratis via App Store

19. My Child Lebensborn

De Lebensborn-kinderen worden met een scheef oog aangekeken, omdat ze in de tijd van de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s zijn verwekt om meer mensen met blond haar en blauwe ogen op aarde te krijgen. In de game speel je een adoptieouder van een Lebensborn-kind. De game vertelt daarmee een belangrijk verhaal.

My Child Lebensborn

Sarepta Studio AS

€ 3,49 via App Store

18. Kingdom Rush Vengeance

Wil je eens de slechterik zijn? Dan ben je bij Kingdom Rush Vengeance aan het juiste adres. In de basis is de game weer een sterke tower defence-titel zoals je gewend bent van deze reeks, waarbij je torens bouwt om de tegenstander te slim af te zijn. Maar deze keer sta jij aan de andere kant.

Kingdom Rush Vengeance TD

Ironhide S.A.

€ 5,99 via App Store

17. Final Fantasy XV: Pocket Edition

Final Fantasy XV: Pocket Edition is een bijzondere versie van de succesvolle consolegame. De Pocket Edition is namelijk compleet opnieuw gemaakt met wat vreemd uitziende personages. Toch is hierdoor het volledige avontuur te spelen op je smartphone en dat werkt verrassend goed.

FINALFANTASY XV POCKET EDITION

SQUARE ENIX

Gratis via App Store

16. Oddmar

Deze toffe platformgame doet erg denken aan Rayman Legends, zowel in de stijl als de waanzinnig gedetailleerde afwerking. In de game speel je als een viking die zijn dorp moet redden. De game bestuurt erg lekker en zit vol leuke uitdagingen.

Oddmar

Mobge Ltd

€ 5,99 via App Store

15. The Room: Old Sins

In deze puzzelgame kom je terecht in een oud poppenhuis op een stoffige zolder. Met speciale lenzen voor je ogen krijg je toegang tot de kamers en gangen van dit huis. Net als de vorige games is het je doel om te ontsnappen en dat is weer genieten geblazen.

The Room: Old Sins

Fireproof Studios Limited

€ 5,99 via App Store

14. Holedown

In Holedown beland je op verschillende planeten, om daar met een lading balletjes steeds dieper te graven. Dat doe je door blokken weg te spelen voordat ze de bovenkant van het scherm bereiken. Holedown is een hele leuke, maar helaas niet zo lange game.

holedown

webbfarbror AB

€ 4,99 via App Store

13. Brawl Stars

In de nieuwe game van de makers van Clash Royale ligt de focus op teams. Drie tegen drie spelers strijden in verschillende modi om als winnaar uit de bus te komen. Met verschillende personages en wapens weet de game lang leuk te blijven.

Brawl Stars

Supercell

Gratis via App Store

12. Pocket City

Bouw je eigen stad in Pocket City, de beste SimCity-game voor smartphones. Hoewel de mogelijkheden aanvankelijk vrij beperkt zijn, krijg je al snel meer opties om een waar metropool te maken vol moderne snufjes.

Pocket City

Codebrew Games Inc.

€ 3,49 via App Store

11. Alto’s Odyssey

Kon je niet genoeg krijgen van Alto’s Adventure? Dan hebben we goed nieuws, want Alto’s Odyssey is voornamelijk meer van hetzelfde. Dat is niet erg, want de game speelt heerlijk weg en is tevens prachtig om naar te kijken. Een aantal nieuwe elementen, zoals het tegen muren glijden, houden de game fris.

Alto's Odyssey

Snowman

€ 5,99 via App Store

10. Command & Conquer: Rivals

Hoewel dit niet de Command & Conquer-game is waar mensen op hadden gehoopt, is het wel een uitstekende smartphonegame. Twee spelers strijden in korte potjes om elkaars basis te vernietigen. Knap is dat de potjes direct leuk zijn en je ondanks de kleine kaart en weinig tijd behoorlijk wat strategie kunt gebruiken.

Command & Conquer™: Rivals PVP

Electronic Arts

Gratis via App Store

9. Piffle

In Piffle is het je doel om de blokken die langzaam van boven naar beneden schuiven, weg te botsen voordat ze het scherm vullen. Dat doe je met piffles: kleine kattenkopjes. In de talloze levels worden telkens nieuwe lastige elementen geïntroduceerd, waardoor de game leuk blijft. Zelfs als je in elk level drie sterren probeert te halen.

Piffle

HIPSTER WHALE

Gratis via App Store

8. Chuchel

Chuchel is een waanzinnig leuke puzzelgame voor jong en oud. De game gaat over het wezentje Chuchel dat een kers wil eten, maar dit fruit ligt telkens net buiten zijn bereik. Jij helpt hem een handje. De game speelt als een interactieve tekenfilm waarbij elke interactie iets leuks veroorzaakt.

CHUCHEL

Amanita Design s.r.o.

€ 5,99 via App Store

7. PUBG Mobile

Zoek je spanning? Dan ben je bij PUBG Mobile aan het juiste adres. Hoeveel de meeste aandacht naar Fortnite gaat, is PUBG de game waardoor het battle royale-genre groot is geworden. Logisch, want PUBG is erg goed. Het ene potje rij je schietend door het veld, terwijl je in het andere potje minuten lang met zweethanden stil in een bosje ligt. Beide speelstijlen zijn mogelijk en leuk.

PUBG MOBILE

Tencent Mobile International Limited

Gratis via App Store

6. Gone Home

Zoek je een mooi verhaal in een korte game, dan moet je bij Gone Home zijn. Zodra het hoofdpersonage bij haar ouderlijk huis aankomt blijkt er niemand thuis te zijn. Het is aan jou om in deze first person-puzzelgame te onderzoeken wat er is gebeurd. Dat betekent voornamelijk dat je elk object in elke kamer bekijkt op zoek naar hints.

Gone Home

Annapurna Interactive

€ 5,99 via App Store

5. Donut County

In Donut County bestelt een wasbeer donuts via een app, maar gek genoeg krijgt hij enkel de gaten geleverd. Het is aan de speler om met die gaten in de verschillende levels alles op te slokken.

Dat begint met kleine objecten, maar al snel wordt het gat groter en groter totdat volledige gebouwen erin verdwijnen. Donut County combineert dit leuke spelidee met een hoop humor en een leuke stijl.

Donut County

Annapurna Interactive

€ 5,99 via App Store

4. Stardew Valley

In Stardew Valley zorg je ervoor dat een boerderij in oude glorie wordt hersteld. Dat betekent dat je het land opruimt, gewassen plant en ook weer oogst. Dat is echter niet alles, want er is ook een omgeving te ontdekken met een dorp vol bewoners waar je kennis mee kunt maken. Dat heeft een bijzonder leuk en rustgevend spel tot gevolg.

Stardew Valley

ConcernedApe

€ 5,99 via App Store

3. Thumper: Pocket Edition

Geen spel was dit jaar zo intens als Thumper: Pocket Edition. Je bestuurt een ruimtekever, die razendsnel over een baan glijdt en daar bochten in moet sturen en over obstakels moet springen. De snelheid wordt vlot opgevoerd, waarna je jezelf in puurste concentratie laat opslokken door de beelden en muziek.

Thumper: Pocketuitgave

Drool LLC

€ 5,99 via App Store

2. Florence

In Florence ontmoet een jonge vrouw een knappe cellospeler. Al snel bloeit er een relatie op tussen dit duo. Als speler volg je deze relatie. Hun mooie en minder fijne momenten worden duidelijk gemaakt via slimme vormen van interactie. Dat zorgt voor een uniek en mooi verhaal, over liefde en smartphones.

Florence

Annapurna Interactive

€ 3,49 via App Store

1. Fortnite

Natuurlijk staat Fortnite op de eerste plek. Toen maker Epic Games besloot om zijn hit voor pc en spelcomputers naar smartphones te brengen, hadden weinig mensen verwacht dat het zo goed zou werken. Fortnite voor iOS is dezelfde game, ziet er mooi uit en speelt ook nog eens lekker.

In Fortnite stap je met honderd mensen uit een vliegende bus. Eenmaal op het speeleiland beland, zoek je wapens en bouw je objecten. Je doel is om als laatste over te blijven. Ben je dood? Dan probeer je het gewoon weer opnieuw. Hoe vaak heb jij al Victory Royale gehaald dit jaar?

Fortnite

Epic Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Ook in 2019 op de hoogte blijven over de nieuwste games in de App Store? Schrijf je dan in voor de iPhoned-nieuwsbrief of download onze iPhoned-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu