Dit zijn de 10 beste iOS-games van 2014
Wouter Nijsen

Elk jaar komen er heel veel toffe games voor iOS uit, maar welke waren dit jaar nou de beste? We hebben de 10 beste iOS-games van 2014 op een rijtje gezet.

Monument Valley (AppStore Link) Monument Valley
Ontwikkelaar: ustwo Games Ltd
Beoordeling: 4+
Prijs: € 4,49 Download

Monument Valley behoort zonder enige twijfel tot de beste iOS-games van 2014. In Monument Valley is het de bedoeling om prinses Ida van punt A naar B te brengen. Dit doe je in schitterende werelden, die gebaseerd zijn op de schilderijen van Escher. De levels ogen daarom op het eerste gezicht moeilijk, maar steken vaak heel logisch in elkaar.

Hitman GO (AppStore Link) Hitman GO
Ontwikkelaar: SQUARE ENIX Ltd
Beoordeling: 9+
Prijs: € 2,29 Download

Bij Hitman GO verwacht je wellicht in eerste instantie een sluip-game, maar niets is minder waar. Hitman GO is te beschrijven als een bordspel, waarbij je strategisch ter werk moet gaan om je tegenstanders te verslaan. De game is daarnaast voorzien van een schitterende, unieke grafische stijl en dat maakt ‘m een absolute aanrader.

Leo's Fortune (AppStore Link) Leo's Fortune
Ontwikkelaar: 1337 & Senri LLC
Beoordeling: 9+
Prijs: € 5,49 Download

In Leo’s Fortune bestuurde je een harig poppetje met een grote snor en moet je achter verloren goudstukken aan gaan. De game is voorzien van 24 levels, waarin je uitdagende puzzels moet voltooien. De werelden zien er kleurrijk uit en zitten vol fantasie, waardoor de game echt een eigen smoel heeft.

Crossy Road (AppStore Link) Crossy Road
Ontwikkelaar: Hipster Whale Pty Ltd
Beoordeling: 9+
Prijs: Free Download

Crossy Road is een endless-runner die qua opzet lijkt op Frogger. Je moet, net als in bijvoorbeeld Temple Run, zover mogelijk in de oneindige wereld zien te raken. Hierbij moet je oppassen voor rijdende auto’s en het water, wat de game best pittig maakt. Ook is Crossy Road voorzien van een grappige, blokkerige stijl.

Botanicula (AppStore Link) Botanicula
Ontwikkelaar: Amanita Design s.r.o.
Beoordeling: 9+
Prijs: € 5,49 Download

Botanicula was al een tweetal jaren te vinden op de Mac en pc, maar kwam dit jaar eindelijk naar iOS. In de game speel je met een vijftal koddige figuurtjes die moeten proberen om hun gebied te behouden. Net als de eerder genoemde games onderscheid Botanicula zich ook op grafisch vlak door zijn kleurrijke stijl.

RETRY (AppStore Link) RETRY
Ontwikkelaar: Rovio Entertainment Ltd
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

RETRY is gemaakt door een studio die onderdeel uitmaakt van Rovio, de makers van de razend populaire Angry Birds-games. In RETRY is het de bedoeling om met een vliegtuigje door de levels heen te komen. Deze worden uiteraard steeds moeilijker en daardoor ligt het frustratiegehalte behoorlijk hoog. Toch is de game dusdanig verslavend dat je door blijft spelen.

Threes! (AppStore Link) Threes!
Ontwikkelaar: Sirvo LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

In Threes is het de bedoeling om – zoals de naam al doet vermoeden – drie tegels met cijfers bij elkaar te plaatsen. Ook moet je ervoor zorgen dat de drie cijfers bij elkaar opgeteld door drie te delen zijn. Hier moet je goed nadenken over de keuzes die je maakt. Threes is verder erg verslavend en een aanrader als je op zoekt bent naar een goede puzzelgame.

Rules! (AppStore Link) Rules!
Ontwikkelaar: TheCodingMonkeys
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

Ook Rules! is een uitstekende game die dit jaar in de App Store is uitgekomen. Het spelletje traint je hersenen door uitdagende puzzels voor te schotelen. De gameplay werkt volgens een aantal regels, die elk level kunnen veranderen. Hierdoor weet je nooit wat je te wachten staat en zul je merken dat de puzzels moeilijk zijn dan je denkt.

Trials Frontier (AppStore Link) Trials Frontier
Ontwikkelaar: Ubisoft
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

De opzet van Trials Frontier is zeker niet nieuw te noemen, maar dat maakt deze motor-game niet minder leuk of goed. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk de vele levels te voltooien, waarbij je zelf de motor bestuurt. Dit kan in het begin wat lastig zijn, maar aan de besturing wen je gelukkig al snel. Een aanrader!

Bean Dreams (AppStore Link) Bean Dreams
Ontwikkelaar: Kumobius Pty Ltd
Beoordeling: 9+
Prijs: € 3,49 Download

Tot slot mag ook Bean Dreams tot de beste iOS-games van 2014 gerekend worden. Bean Dreams is een toffe platformgame zoals je ze vroeger speelde. Dat betekent dat het spelletje is voorzien van een retro uiterlijk en hoge moeilijkheidsgraad. Daarmee is hij een absolute aanrader als je een ouderwets leuke en uitdagende platformer zoekt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.