De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 5 beste iOS-apps in de App Store van week 46 – 2019

Dilara Isik
17 november 2019, 16:51
3 min leestijd
De 5 beste iOS-apps in de App Store van week 46 – 2019

De nieuwe week staat voor de deur, maar voor het zover is blikken we nog even terug op de afgelopen zeven dagen. De redactie van iPhoned heeft de beste iOS-apps, games en updates van afgelopen week op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

De 5 beste iOS-apps van afgelopen week

De App Store draait iedere week overuren. Er komen aan de lopende band nieuwe apps, updates voor bestaande programma’s en games bij. Hier merk je waarschijnlijk weinig van, want de meeste programma’s zijn het downloaden niet waard. iPhoned scheidt daarom iedere zondag het kaf van het koren: dit zijn de beste iOS-apps van afgelopen week.

1. Grasshopper

Wist je dat er apps zijn waarmee je kunt leren programmeren? Een goede app om deze skill onder de knie te krijgen is Grasshopper. Stapsgewijs leer je alle basisvaardigheden voor coderen en bouw jij in no time een eigen website of app. En het is leuker dan je denkt!

Een sprinkhaan neemt je mee in verschillende lessen over programmeren. In het overzicht zie je een veld met blauwe lucht waar de vragen staan. Met goed beantwoorde vraag ‘spring’ je een stukje hoger de lucht in. Je moet eerst alle vragen in een les beantwoorden voordat je naar een volgende les kan gaan. Dan begin je weer onderaan.

Grasshopper: Learn to Code

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. DigiD-app

De DigiD-app voor iOS heeft sinds deze week er een handige feature bij gekregen. Voortaan is het mogelijk om ID-check met de app uit te voeren, waarbij de nfc-chip in je iPhone wordt gebruikt.

digid app id check

Via DigiD bevestig je jouw identiteit bij verschillende organisaties. Als je de nieuwste versie (5.12.2) van de DigiD-app installeert, kun je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs (uitgegeven na 14 november 2014) scannen. Hier wordt de nfc-chip in je iPhone voor gebruikt, die er ook voor zorgt dat jij je via Apple Pay met je iPhone kunt betalen. Heb je de ID-check uitgevoerd, dan is de DigiD-app geschikt om bijvoorbeeld een medisch dossier in te zien.

DigiD

Rijksoverheid

Gratis via App Store

3. Lidl Plus

Supermarktketen Lidl heeft sinds kort een app uitgebracht. In de app maak je een account aan en link je met een Lidl supermarkt bij jou in de buurt. Hier vind je naast de Lidl Plus kaart alle aanbiedingen van de week. Maar het beste van de app is dat er allerlei extra deals in staan die je niet in de winkel vindt.

De korting werkt heel gemakkelijk. Activeer alle coupons die je wil gebruiken. Neem de producten mee naar de kassa. Als je afrekent laat je je Lidl Plus-kaart scannen en gaat de korting van de geactiveerde coupons er automatisch af. Wilde je een coupon niet activeren? Dan kun je het net zo makkelijk weer deactiveren door nog een keer op de ‘geactiveerd’-knop te tikken.

Lidl Plus

Lidl Digital International GmbH & Co. KG

Gratis via App Store

4. Last Day on Earth: Survival

De shooter game Last Day on Earth heeft een grote update gekregen. In een post-apocalyptische wereld is de mensheid bijna uitgestorven door een besmettelijk virus. Nou ja… het zijn zombies geworden. De laatste overlevenden proberen zichzelf in leven te houden tussen de ruïnes van een wereld die ooit zo mooi was.

Probeer te overleven door eten en drinken te vinden, wapens te maken van wat je kunt vinden. Die wapens zul je hard nodig hebben, want daar moet je nog heel veel zombies mee verslaan. Wees creatief en bouw vallen of steel de benodigdheden van andere overlevenden. De wereld is enorm dus er is genoeg te doen!

Last Day on Earth: Survival

Kefir

Gratis via App Store

5. Whipseey and the Lost Atlas

Als je zin hebt in een toffe nostalgische game hoef je niet meer verder te kijken. In Whipseey and the Lost Atlas wordt een jongen in een magisch boek gezogen naar Whipseeyland en transformeert in een klein roze wezentje met een zweep als staart.

In deze Kirby-achtige game komen al je gameboy-dromen uit en ga je met de hulp van prinses Alyssa in de gevaarlijke, pixel-achtige wereld vol obstakels op zoek naar een manier om terug naar huis te komen.

Whipseey

Crescent Moon Games

€ 0,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu