Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

De 5 beste iOS-apps in de App Store van week 41 – 2019

Dilara Isik
13 oktober 2019, 16:57
3 min leestijd
De 5 beste iOS-apps in de App Store van week 41 – 2019

Het is weer zondag en dat betekent dat het tijd is voor een overzicht van de leukste apps, games en updates. Dit zijn de beste iOS-apps van week 41 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

De 5 beste iOS-apps van afgelopen week

De App Store draait iedere week overuren. Er komen continu nieuwe apps, updates voor bestaande programma’s en spellen bij. Hier merk je waarschijnlijk weinig van, want het gros is het downloaden niet waard. iPhoned scheidt daarom iedere zondag het kaf van het koren. Dit zijn de beste iOS-apps, updates en games van deze week.

1. Twitter

Twitter is eindelijk terug met een officiële app voor macOS. Hij is vanaf nu gratis te downloaden in de App Store en draait op Apples nieuwste software-platform Catalyst.

Twitter macOS-app

Meer dan een jaar geleden haalde Twitter zijn app uit de App Store voor de Mac. Het sociale netwerk wilde zich erop richten om dezelfde ervaring op alle platformen te kunnen bieden, en hoopte dat gebruikers de webversie van de dienst zouden gebruiken. Met de komst van macOS Catalina is het makkelijker geworden om iPad apps over te zetten, waar Twitter dankbaar gebruik van maakt.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

2. Day One Journal

De Day One Journal-app is een bullet-journal app. Hij werkt heel intuïtief en is daardoor makkelijk in gebruik. Na het downloaden kun je er meteen mee aan de slag. Er zijn allerlei opties: schrijven, lijstjes maken, foto’s toevoegen, enzovoort. Door de verschillende tabbladen onderin het scherm kun je snel switchen tussen soorten notities.

Je hebt diverse templates om de tekst er voor jou zo overzichtelijk mogelijk uit te laten zien. Zo kun je kiezen voor bullets, cijfers, of een tekst met dikgedrukte letters. Ook zit er een handige agenda in, waar je makkelijk dingen aan toevoegt. De app is gratis, maar voor sommige functies moet je helaas betalen. Je kunt bijvoorbeeld niet tekenen in de gratis versie van de app.

Day One journaal + dagboek

Bloom Built Inc

Gratis via App Store

3. Instagram

Met de laatste iOS 13-update heb je de optie om je iPhone in donkere modus te zetten. Instagram heeft deze feature nu ook dankzij de laatste app-update. Een van de populairste iOS-apps is zo fijner voor je ogen, en beter voor je accuduur.

Als je de applicatie hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie, dan verandert het uiterlijk van Instagram automatisch op basis van het thema dat je hebt ingesteld op je iOS-apparaat. Activeer je dus de donkere modus van iOS 13, dan wordt de dark mode de Instagram tegelijk ingeschakeld.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

4. Grobo

In de nieuwe puzzelgame Grobo speel je een vriendelijke robot in de verlaten stad Megatropolis. De stad op de achtergrond ziet er mooi uit met handgetekende visuals. Op het eerste gezicht lijkt het een beetje op de klassieke supermario: in een 2D-level moet je van de ene naar de andere plaats zien te komen.

Maar Grobo kan de zwaartekracht manipuleren, waardoor er een extra puzzel element bij komt kijken. In 48 hersenkrakende levels moet je je inzicht gebruiken om te zien hoe je voorbij verschillende obstakels komt. Klim bijvoorbeeld op het plafond of verschuif blokjes om verder te komen.

Grobo

Hot Chocolate Games LLC

€ 0,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

5. Krystopia

Een ander soort puzzelgame is Krystopia. In dit verhalende spel is Nova Dune Krystopia binnengekomen. Eigenlijk wilde ze er alleen wat spullen halen en meteen weer gaan. Maar dat blijkt minder makkelijk dan gedacht.

In ieder hoofdstuk is het de bedoeling dat je een volgende deur opent. Door puzzels in escape-room achtige stijl op te lossen open je de sloten op de deur. Als dat is gelukt kom je bij een volgend level. Een goede brein-trainer, want ieder level wordt het moeilijker.

Krystopia: A Puzzle Journey

Antler Interactive AB

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen