De 5 beste iOS-apps in de App Store van week 40 – 2019

Dilara Isik
6 oktober 2019, 17:27
4 min leestijd
De 5 beste iOS-apps in de App Store van week 40 – 2019

Het is weer zondag en dat betekent dat het tijd is voor een overzicht van de leukste apps, games en updates. Dit zijn de beste iOS-apps van week 40 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

De 5 beste iOS-apps van afgelopen week

De App Store draait iedere week overuren. Er komen continu nieuwe apps, updates voor bestaande programma’s en spellen bij. Hier merk je waarschijnlijk weinig van, want het gros is het downloaden niet waard. iPhoned scheidt daarom iedere zondag het kaf van het koren. Dit zijn de beste iOS-apps, updates en games van deze week.

1. Stoptober

Op 1 oktober is het jaarlijkse Stoptober weer van start gegaan. Dit is de maand waarin wereldwijd rokers proberen om de sigaret definitief uit te drukken. De Stoptober-app voor iOS helpt je een handje om de drang naar sigaretten te verminderen.

De Stoptober-app speelt een belangrijke rol om de ex-rokers door de maand heen te loodsen. Dat doet de applicatie op verschillende manieren. Zo geef je iedere dag aan of je nog rookvrij bent, en ontvang je motiverende berichten die laten zien wat de voordelen zijn van een leven zonder sigaretten.

Stoptober 2019

Headline Interactive B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. Inbento

Als je op de luie zondagmiddag zin hebt in wat ontspanning met een simpel spelletje, moet je bij Inbento zijn. In dit aandoenlijke puzzelspelletje ben jij een moederkat die lunches maakt voor haar kitten. Dat gebeurt in een typisch Japanse stijl, met rijst, vis, zeewier en meer. Je doel is om in elk puzzeltje een specifiek eindproduct voor elkaar te krijgen met de ingrediënten die je hebt. Dat is leuk om te doen en als beloning krijg je ook nog eens een schattig verhaaltje tussendoor.

Het spel ziet er simpel uit, maar het is een echte culinaire hersenkraker. In een lunchtrommeltje van 3 bij 3 vakjes moet je ingrediënten van plaatsen. Ieder ingrediënt is 1 vakje. Sommige stukken moet je eerst draaien of schuiven voordat ze passen. Hoe verder je in het spel komt, hoe moeilijker het wordt.

inbento

Lukasz Spierewka

€ 2,99 via App Store

3. Football Drama

Recent kwam ook de game Football Drama uit. In de grote hoeveelheid voetbalgames op de markt, doet Football Drama het helemaal anders. In deze game moet jij een club er weer bovenop helpen. Dat doe je op twee manieren. Allereerst zijn er natuurlijk de voetbalwedstrijden. Jij kiest of je team rustig aan doet of risico neemt, en door het spelen van tactische kaarten pak je het voordeel. Maar ook buiten het veld moet je in gesprekken keuzes maken die de toekomst van jou en je team beïnvloeden.

Football Drama is a satirical take on football management on and off the pitch and it's available now

Je speelt als de voetbalmanager met een donker verleden. Na een pauze van 7 jaar ga je weer aan het werk als coach. Terwijl je met je team terug naar de top probeert te spelen kom je verschillende obstakels tegen uit je verleden. Je moet de juiste beslissingen nemen om zo weer succes te winnen. Het is weer eens wat anders.

Football Drama

Open Lab Srl

€ 0,99 via App Store

4. Call of Duty Mobile

1 oktober kwam de mobiele versie van de shootergame Call of Duty uit in Nederland. De serie is al geruime tijd een van de meest populaire gameseries voor spelcomputers en pc. Deze nieuwe mobiele versie, die allerlei levels en personages van de reeks combineert, was tot nu enkel in China te spelen. Daar is de game een groot succes. Nu is de rest van de wereld aan de beurt.

In Call of Duty: Mobile ligt de focus op multiplayer, al kan dat later nog veranderen met nieuwe toevoegingen. Met twee teams strijd je tegen elkaar voor wie als eerste het beoogde aantal kills haalt. Er worden ook snel andere modi vrijgespeeld. Ben je level 7 dan speel je bijvoorbeeld de Battle Royale-modus vrij, waarin je met tot honderd spelers in hetzelfde level belandt en als laatste over moet zien te blijven.

Call of Duty®: Mobile

Activision Publishing, Inc.

Gratis via App Store

5. Halide

Een van de meest populaire camera-apps uit de App Store is klaargemaakt voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Halide heeft namelijk een update uitgebracht die het makkelijker maakt om de verschillende camerasensoren van dit trio te gebruiken. De nieuwe ‘Lens Switcher’ werkt heel intuïtief.

Beste iOS apps Halide

Je drukt rechtsonder op de lensknop, en selecteert vervolgens uit het menu of je de 0.5x, 1x of 2x lens wil gebruiken. Op die manier hoef je niet meerdere keren op de knop te drukken om bijvoorbeeld van de telefotolens naar de ultragroothoeklens te switchen. Ook geeft Halide voortaan feedback tijdens het maken van foto’s. De app adviseert je onder meer bij het selecteren van de juiste diepte.

Halide Mark II

Lux Optics Incorporated

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen