Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

De 4 beste iOS-apps in de App Store van week 39 – 2019

Michel van 't Klaphek
29 september 2019, 16:12
3 min leestijd
De 4 beste iOS-apps in de App Store van week 39 – 2019

Het is weer zondag en dat betekent dat het tijd is voor een overzicht van de leukste apps, games en updates. Dit zijn de beste iOS-apps van week 39 van 2019.

Lees verder na de advertentie.

De 4 beste iOS-apps van afgelopen week

De App Store draait iedere week overuren. Er komen continu nieuwe apps, updates voor bestaande programma’s en spellen bij. Hier merk je waarschijnlijk weinig van, want het gros is het downloaden niet waard. iPhoned scheidt daarom iedere zondag het kaf van het koren. Dit zijn de beste iOS-apps, updates en games van deze week.

1. Mario Kart Tour

Je kon er deze week niet omheen. Nintendo heeft Mario Kart Tour uitgebracht in de App Store. Omdat je Mario of een van de andere personages nu met een touchscreen bestuurt in plaats van een controller, speelt Tour waarschijnlijk anders dan je gewend bent.

Nintendo heeft net als bij Super Mario Run ervoor gekozen om de hele game speelbaar te maken met één vinger: sturen doe je door over het scherm te vegen en door op het scherm te tikken kun je driften en voorwerpen naar je rivalen gooien.Hoe vaker je de finishlijn bereikt, hoe meer sterren je verdient om bijvoorbeeld nieuwe kartauto’s en racers vrij te spelen.

Mario Kart Tour

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

2. Adobe Fresco

Adobe Fresco is een teken-app speciaal bedoeld voor de iPad in combinatie met Apple Pencil. Het belooft een flinke concurrent voor Procreate te worden. Aangezien het programma is ontwikkeld door Adobe kun je ook met features uit andere bewerking-applicaties aan de gang. Fresco heeft bijvoorbeeld meer dan 1000 brushes uit Photoshop.

Ook is er een speciale borstel toegevoegd met olie-effect. Bovendien kun je zowel met vector- als raster-brushes aan de slag, zonder dat je hoeft te wisselen. Ook is het fijn dat je projecten direct kunt doorsturen naar de Photoshop-versie op desktop. De app is gratis te gebruiken, maar biedt wel in-app-aankopen aan.

Adobe Fresco

Adobe Inc.

Gratis via App Store

3. Moon++

Heb je de Apple Watch Series 5? Deze smartwatch beschikt over een ingebouwd kompas zodat je tijdens het navigeren kunt zien welke kant je op moet. Je kunt het kompas echter ook voor andere doeleinden gebruiken, zoals bijvoorbeeld het lokaliseren van de maan.

Beste ioS-apps week Moon++

De nieuwe complicatie Moon++ laat in real-time zien hoe de maan eruitziet en houdt hierbij rekening met de positie van je pols. Je kunt hierbij zelf kiezen tussen een relatief simpele weergave van het sterrenlichaam, of een afbeelding aangekleed met animaties. Moon++ is door een onafhankelijke ontwikkelaar gemaakt en kost 1,09 euro.

Geneva Moon

Cross Forward Consulting, LLC

€ 1,99 via App Store

4. Lock’s Quest

In deze remake van de console-game speel je als Lock, een jongens wiens dorp ingenomen wordt door een kwaadaardig leger dat onder leiding staat van Lord Agony. Aan jou de taak om de verdediging op te bouwen en de strijd met de Uurwerk-horde aan te gaan.

De iOS-versie van Lock’s Quest is compleet nieuw vormgegeven, beschikt over een nieuwe Eindeloze modus en ook de soundtrack is verbeterd. Verder is natuurlijk de resolutie opgepoetst. Lock’s Quest is met zijn adviesprijs van 8 euro echter wel flink aan de prijs.

Lock's Quest

HandyGames

€ 6,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen