Best of 2017: Apple benoemt beste en populairste iOS-apps van het jaar
Lars Paymans

Het einde van het jaar is in zicht, en dus is het hoog tijd voor de jaarlijstjes. Apple bijt het spits af met zijn favoriete en populairste apps en games van 2017.

Apples beste iOS-apps van 2017

Apple heeft net als voorgaande jaren vier verschillende lijsten samengesteld. Twee kijken puur naar downloadcijfers en sommen daardoor de populairste games en apps van het jaar op. De derde en vierde zijn handmatig door Apple samengesteld, en bevatten de persoonlijke favorieten van de App Store-redactie.

Apples iPhone-game van het jaar: Splitter Critters

Wat Apple betreft is Splitter Critters de beste iPhone-game van het jaar. Niet zo gek, want deze stijlvolle puzzelgame ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook nog eens uitstekend speelbaar op een touchscreen door de simpele besturing. In Splitter Critters snij je een spelwereld aan stukken om kleurrijke figuurtjes van de ene naar de andere kant te laten wandelen. Onlangs kreeg het spel een toffe ARKit-update, zodat je de puzzels via de lens van je iPhone-camera middenin je woonkamer kunt zetten.

→ Download Splitter Critters in de App Store

Splitter Critters

RAC7 Games

9,2 (84 reviews)
€ 3,49 via App Store

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apples app van het jaar: Enlight Videoleap

Enlight Videoleap is volgens het bedrijf uit Cupertino de beste iOS-app. Ook dit is geen vreemde beslissing, want het originele Enlight werd in het verleden ook al door Apple beloond met een Award. Met Videoleap maakt Enlight de overstap van foto- naar videobewerking. De app maakt het vooral gemakkelijk en toegankelijk om een video lokaal op je iPhone te bewerken en direct te delen. Zo komt er geen Mac of pc meer aan te pas als je een leuk filmpje hebt gemaakt dat je wil delen op social media.

→ Download Enlight Videoleap in de App Store

Videoleap Video Editor & Maker

Lightricks Ltd.

8,6 (969 reviews)
Gratis via App Store

iOS-apps van 2017

Hidden Folks en The Witness

Voor de iPad werd het Nederlandse Hidden Folks verkozen als beste game van het jaar. In deze game scrol je door handgetekende zoekplaatjes naar specifieke poppetjes en voorwerpen. Op de Mac kwam de briljante puzzelgame The Witness als winnaar uit de bus, al verscheen deze game al een paar jaar geleden op spelcomputers.

→ Download Hidden Folks in de App Store

Hidden Folks

Adriaan de Jongh

9,4 (756 reviews)
€ 5,49 via App Store

→ Download The Witness in de App Store

The Witness

Thekla, inc.

€ 43,99 via App Store

De populairste apps van 2017

Naast deze persoonlijke keuzes heeft Apple ook de meest gedownloade apps en games bekend gemaakt. In Nederland werd WhatsApp het vaakst gedownload van alle gratis apps, terwijl Super Mario Run de populairste gratis game van het jaar was. Babyfoon 3G was de populairste betaalde app in Nederland, en Rollercoaster Tycoon Classic was de meest gedownloade betaalde game, op de iPad ging Minecraft: Pocket Edition er met deze eer vandoor. De volledige lijsten zijn in de App Store te bekijken in het ‘Vandaag’-tabblad.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.