Top 10: de beste iOS-apps van 2016 volgens iPhoned

Rutger Otto
30 december 2016, 19:11
4 min leestijd
Top 10: de beste iOS-apps van 2016 volgens iPhoned

We zetten de beste nieuwe apps van 2016 op een rij. Welke mocht je dit jaar echt niet missen?

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-apps van 2016

In 2016 werd bekend dat er meer dan 2 miljoen apps in de App Store staan en dat aantal groeit constant. Dit jaar was het jaar dat apps als Pokémon Go en Super Mario Run groot in het nieuws kwamen, maar die nemen we in deze lijst niet op. Ben je benieuwd naar de beste iOS-games van 2016, lees dan dit artikel. In onderstaande lijst vind je namelijk geen games. Ook grote updates van bestaande apps laten we achterwege, we hebben alleen nieuw verschenen apps uit 2016 meegenomen.

1. Prisma

Prisma was halverwege 2016 een regelrechte hit op social media. Het lijkt misschien de zoveelste app die fotofilters aanbiedt, maar Prisma doet het net wat anders. De app maakt van elke foto een kunstwerk door zijn eigen neurale netwerken te gebruiken. Elk plaatje wordt via de servers van Prisma helemaal opnieuw opgebouwd. Inmiddels werkt het ook met filmpjes. Downloaden maar.

Prisma: Photo Editor, Filters

Prisma labs, inc.

Gratis via App Store

2. MSQRD

Over hits gesproken: het ging ook de app MSQRD voor de wind. Begin dit jaar stond MSQRD bij velen op de iPhone. Met de app kon je selfies maken waarbij je gezicht veranderde in bijvoorbeeld Leonardo DiCaprio, Donald Trump of een aap. Ook de faceswap-functie zorgde voor een enorme rage. De maker van MSQRD werd in maart overgenomen door Facebook om aan zijn eigen netwerk toe te voegen, maar de app staat nog steeds los in de App Store.

MSQRD — Live Filters & Face Swap for Video Selfies

Facebook, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Bear

Dat Bear als notitie-app weet op te vallen in de App Store, zegt misschien al genoeg, want daarvan zijn er veel te vinden. Bear is een stijlvolle app die rust uitstraalt en puur draait om notities maken. Dankzij tags kun je notities sorteren en aantekeningen zijn aan elkaar verbinden. Met de pro-functies heb je de notities op alle apparaten en kun je ze exporteren, maar de app is ook gratis te gebruiken. Op zoek naar een fraaie app voor aantekeningen? Zoek niet verder, want deze is beregoed.

Bear - Markdown Notes

Shiny Frog Ltd.

Gratis via App Store

4. Motion Stills

Niet Apple, maar Google maakte het delen van Live Photos van de iPhone dit jaar gemakkelijk met Motion Stills. Deze app analyseert je filmrol, pikt daar de bewegende Live Photos uit en zet ze om naar een gif of videobestand. Ook gebruikt Motion Stills een algoritme dat bewegingen gladstrijkt, zodat je vloeiende korte filmpjes krijgt die je gemakkelijk kunt delen.

Motion Stills - GIF, Collage

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

5. Houseparty

Ken je Meerkat nog? Dat was een livestream-app, die het uiteindelijk moest afleggen tegen de livevideo’s van Twitter (Periscope) en Facebook. Maar de makers kwamen terug met Houseparty en dat werd in oktober/november een veelgebruikte app onder voornamelijk jongeren. Begin november voerde Houseparty de gratis apps-lijst van de App Store aan. Met de app start je gemakkelijk een videochat tot acht personen. Zo maak je een digitaal huisfeestje, terwijl iedereen in z’n eigen huis blijft.

Houseparty

Life On Air, Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

6. Day One 2

Day One 2 is de opvolger van dagboek-app Day One Journal. Hierin kun je teksten kwijt en daar naar wens foto’s bij plaatsen. Fijn is de mogelijkheid om aan te geven waar je de dag hebt doorgebracht. De locatie is toe te voegen en ook het weer van dat moment wordt erbij geplaatst. Alles wat je in het dagboek schrijft, kun je later teruglezen via handige categorieën of de kalenderweergave.

Day One Journal: Private Diary

Bloom Built Inc

Gratis via App Store

7. Folioscope

Ken je die boekjes met op elke bladzijde een tekening, die tot leven komt als je de pagina’s langs je vinger laat glijden? Dat heet een folioscoop. Met deze app kun je dit soort animaties zelf maken. Gebruik daarvoor allerlei handige gereedschappen en je vinger om te tekenen.

Folioscope: Animation Network

1Button SARL

Gratis via App Store

8. Hyper

De app Hyper zorgt ervoor dat je altijd de meest interessante video’s van het web ziet. Zo mis je nooit meer iets. De filmpjes die je op Hyper vindt, worden met de hand uitgekozen en elk uur verschijnen er nieuwe. Door naar rechts te vegen sla je video’s op, veeg naar links om ze weg te doen. En wil je filmpjes later nog eens zien, dan kun je ze in je eigen afspeellijst kwijt.

9. Memorado

Memorado is een breintrainer, waar er natuurlijk al meer van zijn in de App Store. Aan deze app heeft echter een team van neurowetenschappers gewerkt. Met verschillende onderdelen train je meerdere delen van je hersenen. Doe bijvoorbeeld puzzels of speel spelletjes om logisch denken, concentratie, reactievermogen en meer te trainen.

GEIST (Memorado): Brain & Mind

Reflectly ApS

Gratis via App Store

10. Google Trips

Met deze app van Google bundel je alle belangrijke informatie voor je reis op één plek. Denk aan je vliegtickets en hotelreserveringen, maar je kunt er ook bezienswaardigheden en routebeschrijvingen in kwijt. Zo maak je van jouw reis een ontspannende trip.

Google Trips – Plan Your Trip

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu