De beste iOS 7 apps
Roel van Hout

Op dagelijkse basis verschijnen er mooie, opgefriste apps voor iOS 7. In dit overzicht zetten we de beste iOS 7 apps voor je op een rij!

Steeds meer apps worden geschikt gemaakt voor iOS 7. Op iPhonedbrengen we je periodiek op de hoogte van de mooiste en beste iOS 7 apps!

 

1. Facebook
2. Instagram
3. Reeder 2
4. Twitter
5. Runkeeper
6. Kurrency
7. Foto bewerker
8. Tweetbot 3
9. Foursquare
10. Teevee 2
11. Star Walk
12. Flipboard
13. Launch Center Pro

Wil je weten wat we van de stijl van iOS 7 vinden? Lees dan onze iOS 7 review!

De beste iOS 7 apps in detail

Facebook (AppStore Link) Facebook
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Applaus voor Facebook, dat op de dag van de release van iOS 7 de uiterlijke update beschikbaar stelde. En het moet gezegd: het nieuwe design past naadloos in iOS 7. Veel effen gekleurde vlakken, geen schaduwen meer. Wel heeft de update enkele menu’s en instellingen verplaatst: nieuw is de balk onderin, waar je meldingen en berichten opent. Het vergt wat gewenning, maar werkt als een trein!

Instagram (AppStore Link) Instagram
Ontwikkelaar: Instagram, Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Een update voor Instagram liet iets langer op zich wachten, maar ook die app heeft een schitterend nieuw uiterlijk gekregen. Het lijkt wel enigszins op Facebook – wat niet gek is, aangezien Instagram van Facebook is – en past daarmee ook prima in iOS 7. Foto’s zijn groter geworden, profielplaatjes zijn rond, en balken zijn op sommige plaatsen enigszins doorzichtig. Zeer aanbevolen!

Reeder 3 (AppStore Link) Reeder 3
Ontwikkelaar: Silvio Rizzi
Beoordeling: 17+
Prijs: € 5,49 Download

Reeder 1 was jarenlang publieksfavoriet op het gebied van RSS Readers, tot Google de stekker uit Google Reader trok en de app plotsklaps nutteloos werd. In de tussentijd bouwde de ontwikkelaar wel ondersteuning voor Feedly in, maar uiterlijk werd de app niet meer bijgewerkt. Onlangs werd duidelijk waarom: de volledig vernieuwde tweede versie van de app. Reeder 2 is platter, heeft grotere afbeeldingen en past qua animaties net wat beter in iOS 7. De prijs is fors, maar aangezien je er dagelijks veel gebruik van zult gaan maken is Reeder 2 het geld dubbel en dwars waard.

Twitter (AppStore Link) Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Ook Twitter heeft zich razendsnel aangepast aan de iOS 7-filosofie. De app is, net als Facebook en Instagram, mooi plat en in effen kleuren: in het geval van Twitter betekent dat veel hemelsblauw, zwart en wit. Tot Tweetbot, met voorsprong de beste Twitter-app in de App Store, met een update komt – wat nog wel even kan duren – is Twitter een meer dan prima alternatief.

Runkeeper- GPS Running Tracker (AppStore Link) Runkeeper- GPS Running Tracker
Ontwikkelaar: RunKeeper, LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De gratis hardloop-app Runkeeper was er ook als één van de eersten bij. De app, die in het verleden toch een vrij ingewikkeld uiterlijk had, heeft de iOS 6-veren afgeschud. De nieuwe versie hoeft zich nergens voor te schamen: de app werkt razendsnel – ook op oudere iPhones – en ziet er zeer gelikt uit.

Kurrency, travel with real-time currency converter (AppStore Link) Kurrency, travel with real-time currency converter
Ontwikkelaar: DRIBBA DEVELOPMENT & CONSULTING SCP
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Kurrency is door Apple opgenomen in de speciale iOS 7-sectie in de App Store, en met recht: de app oogt, nee ádemt iOS 7: als hij door Jony Ive persoonlijk ontworpen was, hadden we het ook geloofd. De valuta app is uitgevoerd in zwart en wit, met enkele gekleurde elementen. De opzet en werking van de app zijn eveneens simpel. De app bevat slechts twee schermen: één voor het invoeren van bedragen, en één om valuta te kiezen. Topper!

Photo Editor by Aviary (AppStore Link) Photo Editor by Aviary
Ontwikkelaar: Aviary, Inc
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Foto bewerker is nog zo’n app die helemaal in iOS 7 past. Niet alleen door zijn ‘platte’ uiterlijk, maar ook door het gebruik van zogeheten ‘wireframes’ als iconen, die Apple ook in iOS 7 heeft ingebakken. Foto bewerker is slechts een van de vele apps voor het bewerken van foto’s die de App Store rijk is – en ook zeker niet de beste – maar de app is gratis en past prima in iOS 7. Zeker de moeite van het proberen waard!

Tweetbot 3 for Twitter. An elegant client for iPhone and iPod touch (AppStore Link) Tweetbot 3 for Twitter. An elegant client for iPhone and iPod touch
Ontwikkelaar: Tapbots
Beoordeling: 4+
Prijs: € 10,99 Download

Eén van de meest populaire Twitter-apps, heeft eindelijk de overstap naar iOS 7 gemaakt. De volledig nieuwe app Tweetbot 3 is verschenen in de App Store. Tweetbot 3 is je geld dubbel en dwars waard. De app is helemaal op de schop gegooid om hem te doen passen in iOS 7. Zo is de grijze achtergrond weg en vervangen door een witte, zijn profielafbeeldingen rond in plaats van vierkant, het lettertype lijkt op dat van iOS 7 en hier en daar zijn menu’s doorzichtig.

Foursquare City Guide (AppStore Link) Foursquare City Guide
Ontwikkelaar: Foursquare Labs, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De Foursquare app is van een nieuwe laag verf voorzien om beter in iOS 7 te passen. Dat betekent effen kleuren, platte vlakken en geen suggestie van schaduwen. Het oogt erg strak.

TeeVee 3 - Your TV Shows Guru (AppStore Link) TeeVee 3 - Your TV Shows Guru
Ontwikkelaar: Tomas Perzl
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

Om te zorgen dat je niet hoeft te onthouden wat wanneer te zien is, gebruik je de tv serie app Teevee 2. Deze app laat per serie zien hoeveel dagen je nog moet wachten tot een nieuwe aflevering. Als een aflevering bijna wordt uitgezonden, krijg je een push-notificatie. Wat deze tv serie app heel fijn maakt is dat hij ontworpen is met de stijl van iOS 7 in het achterhoofd. Zo is er veel wit, wordt er gebruikgemaakt van een dun, wit lettertype en zijn bepaalde informatieschermen deels doorzichtig.

Star Walk:Constellation Finder (AppStore Link) Star Walk:Constellation Finder
Ontwikkelaar: Vito Technology Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: € 5,49 Download

De makers van Star Walk hebben heel erg goed naar iOS 7 gekeken. Daarbij lijkt ieder onderdeel van het mobiele besturingssysteem nauwkeurig geanalyseerd te zijn: als Star Walk een app van Apple was geweest, hadden we het ook geloofd. Van het lettertype tot de doorzichtige menu’s, het sluit allemaal naadloos aan op iOS 7.

Flipboard: News for our time (AppStore Link) Flipboard: News for our time
Ontwikkelaar: Flipboard, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Bij het bijwerken van de Flipboard app voor Apple’s mobiele besturingssysteem gingen de ontwikkelaars verder dan de meeste anderen, door het kijkdoos-effect in de app in te bouwen. Als je je iPhone kantelt, verschuiven daardoor de schermvullende afbeeldingen.

Launch Center Pro (AppStore Link) Launch Center Pro
Ontwikkelaar: Contrast Apps LLC
Beoordeling: 12+
Prijs: € 5,49 Download

Launch Center Pro 2.0 maakt de snelkoppelingen-app helemaal klaar voor iOS 7.
Met Launch Center Pro 2.0 kun je, net als in de eerste versie, snelkoppelingen naar populaire apps overzichtelijk in een raster zetten, en op die manier snel bij je favoriete applicaties komen. En dat alles in de stijl van iOS 7!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.