De 5 engste (en beste) Halloween-apps voor je iPhone en iPad
Lars Paymans

Halloween staat voor de deur, en hoewel je natuurlijk een enge film kunt kijken, zijn er ook tal van apps voor je iPhone en iPad die je horroravond extra griezelig maken.

De beste Halloween apps

Morgen vier je Halloween waarschijnlijk voor de buis, met of zonder een griezelig kostuum. Maar de App Store volledig negeren zou zonde zijn, want er zijn genoeg apps en games die de moeite waard zijn om uit te proberen. In het onderstaande overzicht zetten we wat ons betreft de beste Halloween-apps op een rij, van games tot applicaties.

1. Sago Mini Monsters

Voor de wat jongere griezelaars is Sago Mini Monsters een leuke manier om kindvriendelijk Halloween te vieren. In deze app maak je zelf een monster, door op het scherm te tekenen en uit vormen te kiezen. Ben je eenmaal tevreden met je griezel, dan wordt hij geanimeerd en kun je hem snoepjes voeren, zijn tanden poetsen en meer.

→ Download Sago Mini Monsters in de App Store (0,49 euro)

Sago Mini Monsters

Sago Mini

8 (1 reviews)
€ 4,49 via App Store

2. Costume Quest

Een van onze persoonlijke favoriete Halloween-games is Costume Quest. Deze rpg speelt zich af tijdens Halloween, en volgt een groepje kinderen dat verkleed langs de deuren gaat. Tijdens je tocht ontrafel je een spannend verhaal en ga je gevechten aan met allerlei monsters. De kostuums die je aantrekt krijgen op dat moment speciale krachten, zodat je transformeert in een ridder of reusachtige robot. Ook na Halloween nog meer dan het spelen waard.

→ Download Costume Quest in de App Store (gratis)

3. Five Nights at Freddy’s 3

Als je op zoek bent naar een spel om snel iemand bang te krijgen, dan hoef je niet verder te zoeken dan Five Nights at Freddy’s. Inmiddels staan er verschillende delen van deze populaire gameserie in de App Store, maar ze hebben allemaal hetzelfde principe: jij zit in een oud restaurant, terwijl je de beveiligingscamera’s in de gaten houdt. Dat is hard nodig, want de afgedankte robot-beesten die in dit restaurant staan hebben het op jou voorzien.

→ Download Five Nights at Freddy’s 3 in de App Store (2,99 euro)

Five Nights at Freddy's 3

Scott Cawthon

9 (32 reviews)
€ 3,49 via App Store

4. Netflix

Als je toch op zoek bent naar films en series om tijdens Halloween te kijken, dan hoef je niet verder te zoeken dan de app van Netflix. Daar staan tal van horrorfilms op, en het nieuwe seizoen van Stranger Things speelt zich zelfs af tijdens Halloween. De iPhone- en iPad-apps kun je bovendien gemakkelijk naar een Apple TV casten als je thuis komt.

→ Download Netflix in de App Store (gratis)

Netflix

Netflix, Inc.

8 (13 reviews)
Gratis via App Store

5. Haunt the House: Terrortown

Op een pompoen na is een spook natuurlijk het symbool van Halloween. In Haunt the House kom je erachter hoe het leven van zo’n in laken gehuld figuurtje eruit ziet. Deze 2D-puzzelgame laat je objecten overnemen, zodat je mensen de stuipen op het lijf kunt jagen. Dat klinkt serieus, maar dat is het dankzij de kleurrijke en cartooneske grafische stijl niet. Dit levert een leuke puzzelgame op voor zowel oudere als jongere spelers, en is zijn aanschafprijs meer dan waard.

→ Download Haunt the House: Terrortown in de App Store (0,49 euro)

Haunt the House: Terrortown

SFB Games

10 (4 reviews)
€ 2,29 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.