Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

De 7 engste (en beste) Halloween-apps voor je iPhone en iPad

Lars Paijmans
31 oktober 2019, 13:04
3 min leestijd
De 7 engste (en beste) Halloween-apps voor je iPhone en iPad

Halloween staat voor de deur, en hoewel je natuurlijk een enge film kunt kijken, zijn er ook tal van apps voor je iPhone en iPad die je horroravond extra griezelig maken.

Lees verder na de advertentie.

De beste Halloween apps

Vandaag vier je Halloween waarschijnlijk voor de buis, met of zonder een griezelig kostuum. Maar de App Store volledig negeren zou zonde zijn, want er zijn genoeg apps en games die de moeite waard zijn om uit te proberen. In het onderstaande overzicht zetten we wat ons betreft de beste Halloween-apps op een rij, van games tot applicaties.

1. Sago Mini Monsters

Voor de wat jongere griezelaars is Sago Mini Monsters een leuke manier om kindvriendelijk Halloween te vieren. In deze app maak je zelf een monster, door op het scherm te tekenen en uit vormen te kiezen. Ben je eenmaal tevreden met je griezel, dan wordt hij geanimeerd en kun je hem snoepjes voeren, zijn tanden poetsen en meer.

Sago Mini Monsters

Sago Mini

€ 3,99 via App Store

2. Layers of Fear

Ben je niet bang voor een stevig potje griezelen? Dan moet je Layers of Fear vanavond maar eens opstarten. In deze game duik je in het verknipte brein van een gestoorde schilder, waarbij het aan jou is om zijn meesterwerk af te maken. Terwijl je dit doet zie je geesten en word je continu op het verkeerde been gezet. Zet vooral ook het volume hoog, zodat je helemaal wordt opgezogen door dit griezelige avonturenspel.

Layers of Fear: 3D Horror Game

Bloober Team S.A.

€ 9,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Five Nights at Freddy’s 4

Als je op zoek bent naar een spel om snel iemand bang te krijgen, dan hoef je niet verder te zoeken dan Five Nights at Freddy’s. Inmiddels staan er verschillende delen van deze populaire gameserie in de App Store, maar ze hebben allemaal hetzelfde principe: jij zit dit keer thuis, maar de afgedankte robot-beesten hebben je dit keer gevolgd. Het is aan jou om jezelf te beschermen tegen deze beesten die het op jou hebben voorzien. Dit is typisch zo’n game die leuk is om te spelen, maar vooral om iemand anders te zien spelen.

Five Nights at Freddy's 4

Clickteam, LLC

€ 2,99 via App Store

4. Netflix

Als je toch op zoek bent naar films en series om tijdens Halloween te kijken, dan hoef je niet verder te zoeken dan de app van Netflix. Daar staan tal van horrorfilms op en griezelige series. Heb je een Apple TV, dan kun je daar gemakkelijk een serie of film naar streamen. Of je gebruikt de bijbehorende Netflix-app van je Apple TV.

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store

5. Haunt the House: Terrortown

Op een pompoen na is een spook natuurlijk het symbool van Halloween. In Haunt the House kom je erachter hoe het leven van zo’n in laken gehuld figuurtje eruit ziet. Deze 2D-puzzelgame laat je objecten overnemen, zodat je mensen de stuipen op het lijf kunt jagen. Dat klinkt serieus, maar dat is het dankzij de kleurrijke en cartooneske grafische stijl niet. Dit levert een leuke puzzelgame op voor zowel oudere als jongere spelers, en is zijn aanschafprijs meer dan waard.

Haunt the House: Terrortown

SFB Games

€ 1,99 via App Store

6. Pathé Thuis

Kun je niks vinden in de iTunes Store of Netflix? Dan kun je altijd nog even een kijkje nemen in het aanbod van Pathé Thuis. Speciaal voor vandaag is daar een horrorfilm-overzicht toegevoegd aan het startscherm, zodat je direct kunt kijken welke griezelfilms er beschikbaar zijn. Voordat je een film kunt kijken moet je wel een Pathé Thuis-account aanmaken, maar dat is gelukkig zo gebeurd.

Pathé Thuis

Thuisbioscoop

Gratis via App Store

7. iTunes Store

In de iTunes Store-app kun je gemakkelijk digitale films kopen en huren. Vul het woord ‘horror’ in de zoekbalk in of zoek een specifieke film op en je kunt direct beginnen met griezelen. Kies je ervoor om een film huren, dan kun je deze op je Apple-apparaten bekijken waarop je bent ingelogd met je Apple ID. Uiteraard werkt dit op je iPhone en iPad, maar komt dat vooral goed tot zijn recht op de Apple TV, waarmee je de film op het grote scherm kunt beleven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen