Dit zijn de 4 beste gratis notitie-apps voor Mac

Rutger Otto
23 juni 2015, 19:03
2 min leestijd
Dit zijn de 4 beste gratis notitie-apps voor Mac

Soms wil je even een korte krabbel of herinnering kwijt, waarvoor je niet per se een tekstverwerker hoeft te openen. Daarvoor kan een notitie-app gratis en handig zijn. Dit zijn de beste gratis notitie-apps voor de Mac.

Lees verder na de advertentie.

Notities op de Mac

In principe hoef je geen nieuwe app te downloaden, want op OS X is standaard de Notities-app van Apple geïnstalleerd. Deze app bestaat uit drie vakken, in de meest rechtse vul je tekst in, in het midden staat een overzicht van notities op basis van datum en links kun je notities laten tonen die bijvoorbeeld alleen op je Mac staan of ook in de iCloud.

Aan de notities kun je verschillende tekststijlen toevoegen en er plaatjes bij uploaden. Je kunt zelfs inspreken at je wil noteren. Daarnaast werkt de Mac-app samen met de gelijknamige app op de iPhone, zodat je overal notities bij de hand hebt. Dankzij handoff kun je beginnen te typen op je iPhone en het afmaken op de Mac.


Ook Letterspace is een fijne notitie-app, die qua opzet lijkt op Apple’s Notities. Wel oogt hij minder zakelijk. Er zijn iets minder opties qua opmaak en tekst, maar in tegenstelling tot de Notities-app is de organisatie van Letterspace beter. Door hashtags aan teksten toe te voegen kun je herinneringen of notities gemakkelijk terugvinden en bij elkaar bundelen. Ook deze app heeft een iPhone-app om teksten uit te wisselen.

Evernote

Evernote Corporation

Gratis via App Store

Hij mag in deze lijst niet ontbreken: Evernote. Deze bekende notitie-app staat bekend om zijn vele opties en de mogelijkheid om de app op elk platform te kunnen installeren. Evernote heeft daarnaast goede deelmogelijkheden. Ook kun je in Evernote heel handig content bundelen en organiseren om het later weer terug te vinden. Met Evernote heb je een notitie-app, todo-app en adressenlijst in één. Aan teksten voeg je gemakkelijk plaatjes of bijvoorbeeld audio toe.

Notability

Ginger Labs

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Eén van de beste notitie-apps op iOS is er ook voor Mac. Notability kost je 10 euro voor de Mac (en 2,99 voor iOS) en is helemaal geoptimaliseerd voor OS X. De app ziet er strak uit en je kunt notities onderverdelen in mapjes voor het overzicht. Aan teksten zelf kun je lettertypes veranderen, markeren en andere functies. Ook is het mogelijk om afbeeldingen of handschrift toe te voegen. Handig is de optie om automatisch back-ups te maken met Dropbox en Google Drive. Net als Evernote heeft Notability enorm veel mogelijkheden, al is het maar de vraag of je dat van een notitie-app verlangt, anders heb je meer aan de bovenste apps van deze lijst.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu