Met deze 3 fotoscan-apps bewaar je jouw fotoalbums voor altijd

Erwin Vogelaar
2 juli 2018, 11:00
3 min leestijd
Met deze 3 fotoscan-apps bewaar je jouw fotoalbums voor altijd

Fysieke foto’s zijn kwetsbaar. Daarom is het een goed idee om ze te scannen en in de cloud te bewaren. Met deze fotoscan-apps digitaliseer je snel al jouw albums.

Lees verder na de advertentie.

Beste fotoscan-apps in de App Store

Als je foto’s met je iPhone maakt, staan ze direct opgeslagen in de cloud. Gaat je smartphone kapot, dan ben je jouw kiekjes niet kwijt. Dat is wel anders met een fysiek fotoalbum. De foto’s verkleuren of beschadigen op een andere manier en dan zijn ze nooit meer zoals ze waren. Bij een brand of een ander ongeluk zijn ze voor altijd weg. Wil je dat risico niet lopen? Maak dan een digitale kopie.

Een bijkomend voordeel van een digitale kopie is dat je de foto’s ook makkelijker deelt. Je kunt bijvoorbeeld een album vol met oude familiefoto’s delen met je familie, zodat ze op hun eigen tijd er doorheen kunnen bladeren. Of je deelt kiekjes van jezelf als kind via sociale media. Wat je ook van plan bent, met de volgende apps maak je digitale scans van je foto’s via je iPhone.

fotoscan-apps

1. Fotoscan van Google Foto’s

Google is goed in foto’s en de app Fotoscan is daar geen uitzondering in. Bijzonder aan deze app is dat je foto’s in extra hoge resolutie scant. Dat kan, omdat je meerdere digitale foto’s van één fysieke foto maakt, en de app deze voor je combineert tot een enkele afbeelding. De applicatie leidt je hier stapsgewijs doorheen, zodat het makkelijk en snel gaat.

De app snijdt de foto’s vervolgens automatisch bij en haalt schittering weg als je een glimmende foto probeert te scannen. In relatief korte tijd sla je op deze manier al je oude foto’s in hoge kwaliteit op in de cloud.

Fotoscan van Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store

2. Fotoscanner van Photomyne

Met Photomyne is het mogelijk om meerdere foto’s in één keer te scannen. Dit is handig als je een heel fotoalbum wil digitaliseren en niet per se de beste kwaliteit wil hebben. Je maakt via de app een foto van een pagina. De app herkent vervolgens de losse foto’s en snijdt ze automatisch bij. Zonder abonnement kun je niet onbeperkt foto’s opslaan, maar omdat de gescande afbeeldingen prima zijn te exporteren naar andere diensten moet dat geen probleem zijn. Het is daarnaast een hele vriendelijke app, met onder andere een optie om gescande foto’s van anderen te bekijken.

De gratis versie van de app is helaas wel enkel een voorproefje. Je mag maximaal drie albums maken met maximaal vijftig gescande foto’s. Daarna koop je voor 1,09 euro Fotoscanner Plus voor onbeperkt foto’s scannen.

Foto Scanner van Photomyne

Photomyne LTD

Gratis via App Store

Fotoscanner Plus

Photomyne LTD

€ 4,99 via App Store

3. Pic Scanner

Ook Pic Scanner laat je vrij rap foto’s digitaliseren door meerdere kiekjes op een pagina tegelijk te scannen. Het is een mooie ogende app met een focus op afbeeldingen. Het bijsnijden van de foto’s gaat vanzelf en daarnaast kun je nog wat extra bewerken om plaatjes mooier te maken. Via bijschriften en het samenvoegen van de foto’s in albums kun je een soort verhaal maken en deze delen. Jammer genoeg moet je de duurdere Pic Scanner Gold kopen voor meer functies.

Pic Scanner: fotoscanner app

App Initio Limited

€ 4,99 via App Store

Pic Scanner Gold - fotoscanner

App Initio Limited

€ 9,99 via App Store

Foto’s uitwisselen met pc of Mac

Dan heb je al je foto’s gedigitaliseerd, maar hoe zet je ze dan over naar je pc of Mac? Daar zijn verschillende manieren voor. Sommige apps hebben eigen clouddiensten waardoor je de foto’s ook op je computer kunt bekijken, maar meestal moet je daarvoor betalen. Geen nood, we hebben 4 manieren om iPhone foto’s uit te wisselen met je pc of Mac.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu