De 4 beste iOS-apps om films en tv-series bij te houden

Wouter Nijsen
11 maart 2016, 17:10
3 min leestijd
De 4 beste iOS-apps om films en tv-series bij te houden

Heb je een lijst met tientallen films en televisieseries die je nog wil checken, dan is een app uit dit lijstje voor jou. We zetten 5 film-apps op een rij waarmee je een overzichtelijke kijklijst maakt.

Lees verder na de advertentie.

1. TVShow Time

TVShow Time is wat ons betreft de beste app om televisieseries mee te volgen. De applicatie oogt door de afbeeldingen lekker overzichtelijk en heeft een grote database met tv-series. Na het downloaden voer je minimaal vijf series in die je volgt en geef je aan hoeveel afleveringen je al hebt gezien. In het hoofdmenu krijg je vervolgens een kalender met uitzenddata voorgeschoteld.

Belangrijker is dat TVShow Time je een watchlist laat aanmaken met televisieseries die je nog wil checken, of al gekeken hebt. Hierbij wordt duidelijk aangegeven hoeveel afleveringen je nog te gaan hebt. Vooral tof is de community van TVShow Time, want bij elke aflevering staan honderden reacties van andere serieliefhebbers. Zo kun je snel checken of een serie of aflevering de moeite waard is.

TV Time: Series en films bijho

Whip networks

Gratis via App Store

2. TodoMovies 4

Filmliefhebbers mogen de TodoMovies 4-app niet missen. Hoewel TodoMovies qua opzet lijkt op andere apps uit dit lijstje, zijn er een aantal zaken waarmee de dienst zich onderscheidt. Handig zijn de toplijsten in het hoofdmenu, waarmee je een overzicht met bijvoorbeeld de beste actiefilms op Netflix, of 20 films die in cinematografisch opzicht uitblinken. Ook heb je natuurlijk de mogelijkheid om een kijklijst aan te maken en te zien welke films je al gekeken hebt.

TodoMovies biedt tevens een uitgebreide app op de Apple Watch. Op de smartwatch zie je drie opties (To Watch, Watched en een toplijst). De toplijsten zijn met name handig voor onderweg, wanneer je snel iets zoekt om thuis te kunnen kijken.

TodoMovies

Screenplay & Script Pte. Ltd.

Gratis via App Store

3. MooVee

MooVee is van ontwikkelaar CrazyApps, die ook TeeVee (een app gericht op tv-series) maakte. Het is een enorm fijne applicatie die heel visueel is ingesteld. Met fraaie afbeeldingen wordt de speelduur van films aangeven, met daarbij een score die andere gebruikers hebben gegeven. Het beoordelen van speelfilms gebeurt op een IMDb-achtige manier. Het hoofdmenu is opgedeeld in drie tabbladen: Te bekijken, Bekeken en Favorieten.

moovee

Fijn aan MooVee is dat de app dagelijks wordt geüpdatet met nieuwe films. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van TMDB, een filmdatabase die je ook via het web kunt benaderen. Voordelen van deze database zijn de uitgebreide omschrijvingen en de trailers die je bij elke film kunt bekijken.

MooVee - Your Movies Guru

CrazyApps

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. Television Time

Television Time toont alles wat je moet weten over tv-series en afzonderlijke afleveringen. Naast algemene informatie in de app, is het ook mogelijk om naar zaken via Spotlight te zoeken. Zoekresultaten worden vervolgens onder elkaar getoond, waarbij je kunt doortikken om de bijhorende pagina in Television Time te openen. Ook handig zijn de notificaties, waarmee je in één oogopslag ziet welke afleveringen die avond worden uitgezonden.

De afgelopen tijd is Television Time diverse keren van grote updates voorzien. Zo kun je op de iPhone 6S de Peek en Pop-functie gebruiken om een voorvertoning met informatie te krijgen. Tot slot is het mogelijk om televisieseries te synchronisweren met je agenda, en je Apple Watch al een soort tv-gids te gebruiken.

Television Time

Maximilian Litteral

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu