Dit zijn de 7 beste gratis educatie-apps voor jonge kinderen

Een iPhone of iPad is voornamelijk goed voor vermaak, maar kan ook worden ingezet om kinderen wat te leren. Dit zijn de beste educatie-apps voor jonge kinderen.

Beste educatie-apps voor kinderen

In de App Store staan talloze apps die zeggen te helpen met de educate van je kinderen. We zijn in het aanbod gedoken en hebben enkele pareltjes eruit gehaald. Let wel op dat enkele van deze apps toch vragen om geld als je van alle content gebruik wil maken. Dat vermelden we hieronder er duidelijk bij. Al deze apps kun je in ieder geval gratis downloaden en uitproberen.

1. TinyTap

TinyTap bevat leerzame spelletjes, gemaakt door leraren. Deze spelletjes hebben allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld ‘Letters leren met Sinterklaas’, ‘De Lente’ en ‘Muziekinstrumenten herkennen’. Bij het opstarten van de app kun je aangeven dat je een ouder of leraar bent en geef je de leeftijd van je kind aan.

De app is onderverdeeld is gratis en betaalde spelletjes. Voor de betaalde spelletjes is een abonnement nodig. Gelukkig zijn er genoeg gratis leerzame spelletjes te spelen. De app download je in de App Store via onderstaande link.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

TinyTap - Kids Learning Games

TinyTap Ltd.

Gratis via App Store

2. Kinderen Nederlands leren

Met deze app leren kinderen Nederlandse woorden via spelletjes. In het hoofdscherm kies je een categorie en een type spelletje. Daarbij heb je de keuze tussen het uitspreken van een object na het bekijken van een plaatje, memory, een puzzel of een quiz. Alles draait om het koppelen van het juiste woord bij de afbeelding. Helaas zijn alleen dieren en kleuren gratis thema’s. Andere thema’s, zoals voertuigen, kleding of cijfers zijn betaald.

Om deze thema’s vrij te spelen betaal je eenmalig 5,49 euro. Koop je deze pro-versie, dan geeft de app ook testresultaten, zodat je ziet of je kind erop vooruit gaat.

Kinderen Nederlands leren

Squins IT Solutions

9 (46 reviews)
Gratis via App Store

3. Inleiding tot wiskunde

Met deze app worden kinderen via minimalistische, maar leuke animaties geleerd om de getallen nul tot en met tien te lezen, schrijven en begrijpen. Hiervoor krijgen kinderen begeleiding via een stem die uitlegt wat de bedoeling is.

Let wel op dat de taal automatisch op Engels staat, maar dat kun je aanpassen naar Nederlands. Hiervoor tik je op het menu (drie streepjes) en kies je daarna voor ‘Languages’. Daar geef je aan dat je de app in het Nederlands wil gebruiken. Vervolgens worden de instructies in onze taaluitgelegd. De app download je gratis via onderstaande link in de App Store.

Inleiding tot wiskunde

Higher Ground Education Inc

€ 5,49 via App Store

4. Leer Mij Woorden

Leer Mij Woorden is een leuke app om de allerjongsten woorden te leren. Dat kan op twee manieren. Allereerst door uit te spreken wat er op een plaatje staat. Je krijgt dan bijvoorbeeld een plaatje van een varken te zien. Door op het varken te tikken, klinkt er geknor en zegt een stem dat het een varken is. Ook kun je ‘raad het plaatje’ doen. Dan vraagt de stem bijvoorbeeld ‘waar is de beer’ en moet het kind uit vier plaatjes de beer uitzoeken.

In de gratis versie krijg je wel alleen de categorie ‘dieren’ gratis. Wil je alle andere categorieën gebruiken, dan betaal je éénmalig 3,49 euro. Daarvoor krijg je plaatjes van voertuigen, muziek, fruit, kleding, kleuren en thuis. De app kun je in ieder geval gratis proberen en vind je in de App Store via onderstaande link.

Leer Mij Woorden - Kinderen

Tailmind

6 (7 reviews)
Gratis via App Store

5. De wereld van Nijntje

De wereld van Nijntje kan gezien worden als een interactief verhalenboek. De app geeft je samen met je kind een kijkje in het leven van het bekende konijntje. Leuk is dat je hierbij allerlei herkenbare situaties tegenkomt voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan tandenpoetsen of het uitkiezen van kleren. Door Nijntje deze activiteiten te laten doen, leren kinderen dat dit normaal is.

Mooi is dat De wereld van Nijntje ontworpen is als een hele rustgevende app. Hierdoor is de app ook geschikt om te gebruiken vlak voor het slapen. De app is natuurlijk wel echt voor de allerjongsten bedoeld. De wereld van Nijntje vind je via onderstaande link in de App Store.

de wereld van nijntje

StoryToys Entertainment Limited

9 (11 reviews)
€ 4,49 via App Store

6. EASY peasy: Engels voor kids

Wordt het tijd voor Engels? Dan biedt deze app uitkomst. Je geeft bij de start van de app direct het huidige niveau van het kind aan. Vervolgens vul je in hoeveel woorden je per dag wil leren, 5, 10 of 15. Vervolgens kies je een set met woorden en ga je aan de slag. Het is een mooie app die gebruikmaakt van flitskaarten om woorden te leren.

De app is gratis, maar je kunt ook een premium versie kopen. Deze betaalde versie is zeven dagen gratis te proberen en bevat onder andere de mogelijkheid om ongelimiteerd lessen te volgen, offline te werken en meerdere gebruikers toe te voegen.

EASY peasy: Engels voor kids

wonderkind GmbH

9 (7 reviews)
Gratis via App Store

7. Reken Tafel Spel

Dit is een simpele (en niet hele mooie), maar doeltreffende app. Het helpt kinderen om hun tafels te leren. Boven een leuke afbeelding staat een som en daaronder staan vier mogelijke antwoorden. Kinderen moeten het juiste antwoord kiezen. De app heeft de tafels van 1 tot en met 6 gratis. Voor de tafels van 7 tot en met 12 moet worden betaald. Dat kost gelukkig maar 1,09 euro.

Reken Tafel Spel

WissApp

6 (2 reviews)
Gratis via App Store

In april staat iPhoned uitgebreid stil bij het thema Gezin. De hele maand staan onze artikelen in het teken van alles wat met Apple en het gezin te maken heeft. Houd iPhoned dus in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de iPhoned-app om op de hoogte te blijven.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.