Bewaar je mooiste herinneringen in deze vijf dagboek-apps

Redactie
28 mei 2016, 16:00
3 min leestijd

De tijd om alle belangrijke momenten in een dagboek te schrijven lijkt ver achter ons te liggen. iPhoned licht de vijf beste dagboek-apps voor iOS uit zodat je al je herinneringen nu digitaal kunt opslaan.

Lees verder na de advertentie.

Beste dagboek-apps

Door alle drukte vergeet je wel eens belangrijke of mooie herinneringen. Dagboek-apps zijn dé manier om alle belangrijke gebeurtenissen in je leven op te slaan, zodat je het op een later moment in alle rust terug kunt lezen. Welke dagboek-app het beste bij je past, lees je hieronder.

dagboek-apps

ROOM for thought

ROOM for thought is een bijzondere dagboek-app. De applicatie stuurt je iedere dag op een willekeurig moment een ‘Pic-Your-Moment-Now’-notificatie. Na een korte (wederom willekeurige) animatie van 10 seconden opent de camera van je iOS-toestel automatisch. Je hebt drie seconden om je camera te richten, waarna ROOM for thought de geschoten foto automatisch opslaat in de app.

In het menu kun je de foto achteraf bewerken en er een kort verhaal bijplakken. Wanneer je de app een tijdje gebruikt, zul je zien dat je dagboek een mooi overzicht wordt van allerlei ‘echte’ momenten. Zo heb je later écht iets unieks om op terug te kijken.

PicYourMoment PYM

PicYourMoment BV

Gratis via App Store

Day One 2 Diary

Day One 2 Diary is dé dagboek-app voor de echte avonturier. Naast dat je gemakkelijk teksten erin schrijft inclusief foto, kun je laten aangeven waar je die dag precies beleefd hebt. Day One 2 Diary zoekt automatisch de locatie inclusief weersituatie op en plaatst deze in het dagboekverhaal.

Om het dagboek na een tijdje nog overzichtelijk te houden, sorteert de app je foto’s op categorie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor school, vrienden en familie, werk en nog veel meer. In de app is het mogelijk om via een kalender al deze momenten te herbeleven.

Day One Journal: Private Diary

Bloom Built Inc

Gratis via App Store
step dagboek-apps

STEP

Als je meerdere keren op een dag je bezigheden wilt opschrijven, dan is STEP het beste. In de app geef je aan waar je mee bezig bent aan de hand van de beschikbare icoontjes. Daarbij voeg je één of meerdere foto’s toe met tekst et voilà.

STEP is bijzonder simpel in gebruik en dankzij het overzichtelijke menu is de app erg gebruiksvriendelijk. Door de verschillende soorten aan categorieën kun je iedere foto bekijken wanneer je bijvoorbeeld aan het lunchen was, een meeting had of aan het avondeten begon.

STEP - Journal for Life

WEPLANET

€ 1,19 via App Store

Five Minute Journal

Five Minute Journal is een bijzondere dagboek-app.  In het begin van de dag vraagt de app drie dingen waar je dankbaar voor bent en drie dingen die jij gaat doen om vandaag tof te maken. Aan het eind van de dag schrijf je drie toffe dingen op die gebeurd zijn vandaag. Zo heb je al gauw een goedgevuld dagboek.

Wil je ‘s ochtends wat inspiratie opdoen, dan kun je ervoor instellen dat Five Minute Journal je een inspirerende quote aan je toont. Je dagboek is daarnaast op te vullen met foto’s. Deze zijn dan weer te koppelen aan je doelen die je gesteld hebt.

5 Minute Journal: Self-Care

Intelligent Change LLC

Gratis via App Store
wonderful days dagboek-apps

My Wonderful Days

My Wonderful days is een simpele dagboek-app om al je gebeurtenissen in bij te houden. Er is een graadmeter aanwezig om aan te geven hoe ‘goed of slecht’ je dag was. Je kunt daarna een foto, sticker of video toevoegen om het plaatje compleet te maken.

Heb je het verhaal van de dag af, dan kun je deze opslaan in de iCloud-opslag van My Wonderful Days. Zo kun je makkelijk wissen van iOS-apparaat om je dagboek bij te houden. Geen zorgen, My Wonderful Days sluit je diepste geheimen hermetisch af met een wachtwoord.

My Wonderful Days Journal

haha Interactive

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu