De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Round-up: dit zijn onze favoriete apps van 2018

Michel van 't Klaphek
30 december 2018, 10:15
4 min leestijd
Round-up: dit zijn onze favoriete apps van 2018

De App Store op de iPhone en Mac puilde dit jaar over van de nieuwe apps. Aan iedere redacteur de taak om één favoriet te kiezen. In deze round-up hebben we de beste apps van 2018 verzameld.

Lees verder na de advertentie.

Round-up: de beste apps van 2018 volgens de redactie

De afgelopen week schreef iedere redacteur een artikel over zijn of haar favoriete app van het jaar. Hieronder hebben we deze lievelingen in willekeurige volgorde op een rijtje gezet.

Fortnitefortnite beste apps

Erwin trapte de week af met Fortnite. Er was in 2018 namelijk geen game groter en belangrijker dan dit spel van Epic Games. De game was al een succes op pc en spelcomputers, maar verscheen in maart dit jaar ook voor iOS. In eerste instantie kon je enkel met een uitnodiging spelen, maar later gingen de deuren voor iedereen open.

Tof aan Fortnite voor iOS is dat het de volledige game is. Dat zorgt er niet alleen voor dat je op elk systeem hetzelfde speelt, maar ook dat je tegen elkaar kunt spelen. Tel daar bovenop dat de game er goed uitziet en lekker speelt, en je hebt een nieuwe standaard voor hoe goed games op smartphones kunnen zijn.

Lees verder waarom Erwin Fortnite dé app van het jaar vindt.

Fortnite

Epic Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Adobe Premiere Rush

Florence heeft voor Adobe Premiere Rush gekozen. Dit is een simpel videobewerkingsprogramma, maar het heeft wel alles wat nodig is om een filmpje tot in detail te editen. Dat is in haar ogen ook de kracht: als je geen ervaren bewerker bent, heb je door de eenvoud zo een mooie video in elkaar gezet.

Editen gaat heel intuïtief. Je tikt en sleept om onderdelen te verplaatsen, in te korten of bijvoorbeeld de kleurbalans te veranderen. Door de overzichtelijke balk onderin hebben de ontwikkelaars een stuk meer functies kunnen toevoegen dan je in iMovie op iOS terugziet.

Ook makkelijk filmpjes bewerken? Lees dan hoe Adobe Premier Rush werkt.

Adobe Premiere Rush: Video

Adobe Inc.

Gratis via App Store

Pixelmator Pro Pixelmator Pro app van het jaar

Grafische ontwerpers zullen het ongetwijfeld met Lars oneens zijn, maar hij gebruikte al jaren geen Photoshop, maar de originele Pixelmator voor alles wat met beeldbewerking te maken had. De app werd regelmatig bijgewerkt met handige nieuwe functies, en had alles wat hij zocht zonder het onder een berg van menu’s en knopjes te bedelven.

Het grote verschil tussen Pixelmator en Photoshop is dat eerstgenoemde speciaal en exclusief ontworpen is voor de Mac. Daardoor past niet alleen het uiterlijk bij macOS, maar draait het programma ook op Apples Metal 2, waardoor hij optimaal draait op de gpu in je iMac of MacBook.

Lees verder over Lars’ keuze voor Pixelmator Pro.

Pixelmator Pro

Pixelmator Team

€ 39,99 via App Store

Stoop App van het jaar 2018 Stoop Inbox

Michel’s app van 2018 is allesbehalve spectaculair. Sterker nog: vergeleken bij alle hippe mediavormen van tegenwoordig is hij heel ouderwets. Stoop is namelijk een nieuwsbrief-app. Deze pakt het echter wel op een moderne manier aan. Al je nieuwsbrieven worden op een centrale plek verzameld, waardoor uitschrijven met één druk op de knop gaat.

Stoop zorgt ervoor dat al je nieuwsbrief-inschrijvingen overzichtelijk blijven. Zo lees je de nieuwste edities direct vanaf het thuisscherm. Bovendien is het een prettige manier om door je ‘filterbubbel’ te breken. De app verzamelt namelijk allerlei interessante publicaties, waar je je direct op kunt inschrijven. Stoop is daarom te vergelijken met een podcast-app, maar dan voor nieuwsbrieven.

Kom meer te weten over Stoop.

Stoop Inbox

Stoop

Gratis via App Store

Kingdom Rush Vengeance 

Wouter is geen hele fanatieke iOS-gamer, maar voor de Kingdom Rush-serie maakt hij graag tijd. Het tower defence-genre is niet heel populair meer, maar gelukkig houdt de Kingdom Rush-serie dit in stand. Het spelprincipe is niet heel erg veranderd, al brengt Vengeance een toffe twist. Je speelt nu als de slechteriken, en moet het opnemen tegen de karakters uit de vorige drie Kingdom Rush-games.

Dat heeft niet een enorme impact op de gameplay, en dat is helemaal niet erg. Nog steeds ga je strategisch ter werk om de correcte torens op de goede plaatsen te zetten, en zo te voorkomen dat de vijanden het einde van de weg bereiken. In het begin is dit redelijk simpel, maar het wordt al vrij vlot een stuk pittiger. Kingdom Rush Vengeance is een uitdagende game en door alle verschillende torens, krachten en vijanden verveel je je nooit.

Lees verder over Wouter’s keuze voor Kingdom Rush Vengeance.

Kingdom Rush Vengeance TD

Ironhide S.A.

€ 4,99 via App Store

Wat is jouw favoriete app van 2018? Laat het weten in de reacties.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen