10 alternatieven die beter zijn dan de standaard-apps van Apple

Erwin Vogelaar
23 januari 2019, 19:22
4 min leestijd
10 alternatieven die beter zijn dan de standaard-apps van Apple

Koop je een iPhone of iPad, dan staat er standaard een hele reeks Apple-apps op geïnstalleerd. Er zijn echter alternatieven die beter zijn. iPhoned zet ze voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

De beste Apple-apps alternatieven

Apple installeert standaard een stapel apps op je iPhone of iPad, zodat je zonder moeite aan de slag kunt. Over het algemeen zitten deze apps goed in elkaar. Toch zijn er ook een hoop slimme app-makers die net een stapje verder gaan. Hierdoor staan er fijne alternatieven voor deze Apple-apps in de App Store. Deze alternatieven bieden niet alleen meer functies en eventueel een fijner design, maar krijgen ook vaker updates.

1. Alternatief voor Apple Muziek: Spotify

Apple Muziek en Spotify liggen dicht bij elkaar als het gaat om functies en gebruiksgemak. Spotify schittert echter in de persoonlijke touch. Zoals de persoonlijke playlist met nieuwe muziek van artiesten die jij eerder hebt geluisterd en een playlist met muziek die je nog niet kent maar waarschijnlijk leuk vindt. Ook tof zijn de persoonlijke afspeellijsten met liedjes die je het vorige jaar het meest hebt geluisterd, of je favoriete zomerhits.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store
apple-apps alternatieven

2. Alternatief voor Apple Mail: Gmail

Gmail van Google is een uitstekende e-mail-app, maar je moet wel even de moeite nemen om in de instellingen te duiken voor het veiligstellen van je privacy. Gmail zit vol met handige functies om beter om te gaan met alle e-mails die je krijgt. De belangrijkste e-mails staan bovenaan, berichten waar je nu nog niet aan toe bent snooze je, en de app heeft een uitstekende zoekfunctie. Gmail werkt ook gewoon met POP3, IMAP enzovoort.

Gmail - E-mail van Google

Google LLC

Gratis via App Store

3. Alternatief voor Apple Agenda: Fantastical

De Agenda-app van Apple is prima, maar als je een mooiere app met meer functies zoekt, moet je bij Fantastical zijn. De app laat je makkelijk afspraken toevoegen door te typen dat je bijvoorbeeld volgende week dinsdag een deadline hebt. De app zet de afspraak vanzelf op de goede plek. Helaas ondersteunt Fantastiscal geen Nederlands.

Fantastical Calendar

Flexibits Inc.

Gratis via App Store

Gratis alternatief met Nederlandse ondersteuning: Google Agenda.

4. Alternatief voor Apple Notities: Bear

Bear is niet alleen praktisch, maar ook erg mooi. Door je notities op een simpele maar doeltreffende manier op te maken, zien ze er zeer gelikt uit. Ook zijn ze goed te organiseren, zodat je jouw tekstjes altijd weer terug vindt. Siri en de Apple Watch worden ook ondersteund.

Bear - Markdown Notes

Shiny Frog Ltd.

Gratis via App Store

5. Alternatief voor Podcasts: Pocket Casts

Apples eigen podcast-app is prima voor als je zo nu en dan een aflevering luistert. Luister je echter wekelijks meerdere shows, dan mag je jezelf echt trakteren op een betere app. Pocket Casts is wat ons betreft de beste podcast-app in de App Store. Met een mooi design, makkelijke navigatie, afspeellijsten, een hoop mogelijkheden voor afspeelsnelheid en het overslaan van stiltes en veel meer.

Pocket Casts: Podcast Player

Automattic

Gratis via App Store

Gratis alternatief: Overcast.

6. Alternatief voor FaceTime: Skype

FaceTime is een handige manier om met elkaar via video te communiceren. Hoewel je tegenwoordig met Android-gebruikers kunt bellen, zijn de mogelijkheden voor hen dan beperkt. Daarom is Skype een handig alternatief, want met deze app kom je met elkaar in contact via praktisch alle apparaten en besturingssystemen.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store

7. Alternatief voor Apple Kaarten: Google Maps

Hoewel Apple zijn kaarten-app in de afgelopen jaren na alle kritiek flink heeft verbeterd, kan het bedrijf in dit geval niet tegen Google op. Googles app zit vol met functies om het reizen en het ontdekken van je omgeving fijner te maken. De app geeft tevens uitstekende updates over actuele verkeerssituaties en laat je gebieden offline opslaan.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

8. Alternatief voor Weer: Hello Weather

Apples weer-app is vrij beperkt. Hello Weather heeft gelukkig een bijzonder overzichtelijk en mooi design met een hoop functies. De app geeft duidelijk aan hoe het weer nu is en wat de verwachtingen zijn. Om alle functies te gebruiken moet je wel betalen. Pas dan krijg je de radar, een donkere modus, andere bronnen voor de weerdata en meer.

Hello Weather

Electric Dream Machine LLC

Gratis via App Store

9. Alternatief voor Herinneringen: Things 3

De prijs is even slikken, maar er geen taken-app zo mooi en praktisch als Things 3. Deze app ordent je leven, zodat je nooit meer iets vergeet. Je taken voor de komende week, dingen die je ooit nog eens moet doen, of series en films die je nog wil kijken. Alles kun je er in kwijt zonder het overzicht kwijt te raken.

Things 3

Cultured Code GmbH & Co. KG

€ 9,99 via App Store

Gratis alternatief: Any.do

10. Alternatief voor Apple Books: Kindle

Voor het lezen van boeken in een app ben je bij Kindle aan het juiste adres. Het is zonder meer de fijnste lees-app in de App Store. Hoewel de app verbonden is aan Amazon en de ebooks die je daar koopt, krijg je ook een e-mailadres om onder andere pdf’s naar te sturen, zodat je die kunt lezen via de app.

Amazon Kindle

AMZN Mobile LLC

Gratis via App Store

Met deze apps vind je een hoop nieuwe functies, maar wist je dat je iPhone standaard ook al een aantal handige verborgen functies heeft?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu