Maak nu berichten in offline-modus met de Facebook app update

15 mei 2014, 10:39
2 min leestijd
Maak nu berichten in offline-modus met de Facebook app update

Met versie 10.0 van de Facebook app is de grootste vernieuwing een offline-modus, waarin je berichten klaar kunt zetten voor als je weer verbinding hebt met het internet. Daarnaast werkt Facebook aan de invoering van kaarten die relevante zaken tonen.

Lees verder na de advertentie.

facebook app klein

Facebook trekt zich weinig aan van de nummering van haar app-versie. Waar de meeste apps uitpakken bij ronde getallen, is de grootste toevoeging die Facebook in 10.0 maakt de functie om berichten als draft klaar te zetten. Heb je geen internet of werk je in vliegtuigmodus, dan kun je alvast wel berichten schrijven.

Voorbeeld van berichten bekijken

Daarnaast is het met de update mogelijk om een voorbeeld van een bericht te bekijken, voordat je het publiceert. Dan kun je zien of het bericht wordt weergegeven zoals jij wilt. “Controleer hoe je bericht zal worden weergegeven en bepaal of je voorgestelde links wil verwijderen voordat je deelt wat je leest, kijkt of luistert”, schrijft Facebook bij de update. Verder moet het nieuwsoverzicht sneller worden geladen, ‘vooral op oudere telefoons en tablets’.

Facebook werkt aan kaarten

Gisteren schreef TechCrunch nog over een kaartfunctie die Facebook wil introduceren. Een aantal gebruikers kan de functie testen na update 10.0. Nadat je iets deelt, probeert Facebook je met zo’n kaart meer gerelateerde content aan te bieden. Stel dat je schreef dat je de film The Grand Budapest Hotel hebt gezien, dan laat Facebook vrienden zien die de film ook hebben gekeken. Als je in een restaurant bent met vrienden, dan krijg je na het plaatsen van je bericht meer informatie en foto’s over de vrienden die je getagd hebt.

Op die manier probeert Facebook het nieuwsoverzicht levendiger te maken. De kaarten doen denken aan Google Now, al voorzien ze van een ander soort informatie dan Google zou doen. Facebook is dan ook meer gefocust op relevantie dan op zoekresultaten. Het bedrijf wil je dingen aanraden waar je misschien geïnteresseerd in bent. De kaartenfunctie zit echter niet voor iedereen in de Facebook app-update. Waarschijnlijk volgt het in één van de aankomende vernieuwingen.

Download Facebook voor iOS 6 of hoger. Je hebt 59,4 MB aan vrije opslagruimte nodig.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Lees meer Facebook-nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu