BeReal is een hit en misschien wel beter dan Instagram (en dit is waarom)

Piet-Jan Lentjes
28 juni 2022, 11:04
3 min leestijd
BeReal is een hit en misschien wel beter dan Instagram (en dit is waarom)

Er is een nieuwe social media-app die steeds populairder wordt. Met BeReal krijg je twee minuten de tijd om een foto te maken en die te delen met je vrienden. Hierdoor krijg je échte foto’s te zien en niet de geposeerde foto’s die je op Instagram vindt.

Lees verder na de advertentie.

BeReal: misschien wel beter dan Instagram

Ben je al die neppe en geposeerde foto’s op Instagram ook zo zat? Dan is BeReal misschien wel iets voor jou. Met deze app krijg je slechts twee minuten om op een willekeurig moment van de dag een foto te maken. Hierdoor krijg je dus niet de kans om de perfectie locatie, het juiste licht en een goed filter te kiezen. Bij BeReal maak je meteen een foto, zonder poespas.

BeReal uitleg

Dit zorgt voor een frisse wind op social media. De foto’s laten immers de echte mensen en hun omgeving zien. Je hebt daarom ook geen filters in de app of manieren om je foto’s te bewerken.

Een ander opvallende functie is dat BeReal ook tegelijkertijd een selfie maakt. Deze selfie wordt op de foto geplakt die je net hebt gemaakt. Je vrienden krijgen dus ook een kleine foto van jezelf te zien. Dit gebeurd automatisch en is nogal onverwacht als je het niet weet. De eerste foto’s van nieuwe gebruikers bestaan dus vaak uit de meest onflatteuze gezichten …

Je hebt dus twee minuten om een foto te maken. Maak je geen foto tijdens deze twee minuten? Dan krijg je de foto’s van je vrienden niet te zien. Het is wel mogelijk om achteraf nog een foto toe te voegen, maar dan staat er een melding bij dat je eigenlijk te laat was.

BeReal. Echt je vrienden.

BeReal

Gratis via App Store

Zo werkt BeReal

Om BeReal te gebruiken heb je natuurlijk een account nodig. Hiervoor moet je wel je telefoonnummer opgeven. Wanneer je de app toegang geeft tot de contacten op je iPhone zie je daarna meteen wie van je vrienden de app ook gebruikt. Uiteraard is het mogelijk om naar vrienden zoeken.

BeReal reacties

Daarna krijg je elke dag één notificatie om een foto te maken waar je dus twee minuten de tijd voor krijgt. Je vrienden op BeReal doen hetzelfde en je kunt elkaars foto’s daarna bekijken. Vervolgens kun je een reactie achterlaten of zelfs je eigen ‘RealMoji’ maken.

Reacties plaatsen en RealMoji maken

Om een reactie achter te laten bij een foto van je vrienden, tik je op het tekstballonnetje. Je kunt dan de reacties van anderen zien en je eigen reactie plaatsen.

Het is ook mogelijk om een zelfgemaakte emoji te posten. Dat doe je door bij de foto op het emoji-teken te tikken. Daarna selecteer je een van de emoji’s om na te doen of doe je je eigen ding door op het onderste pictogram te tikken. Vervolgens maak je een selfie om je eigen RealMoji te maken. Dit plaatje wordt dan meteen onder de foto geplaatst waar je op reageert.

BeReal realmoji

Account van BeReal verwijderen

Heb je BeReal even geprobeerd en vond je het toch niets? Dan kun je jouw account verwijderen. Dat doe je op de volgende manier.

Account van BeReal verwijderen

  1. Tik rechtsboven op je profiel en tik op de drie puntjes;

  2. Kies voor ‘Help > Contact us’;

  3. Selecteer de onderste optie ‘Delete Account’;

  4. Kies een optie en tik op ‘Yes, I’m sure’.

Je account wordt daarna meteen uitgelogd en alle gegevens worden binnen vijftien dagen verwijderd. Als je binnen die vijftien dagen weer een keer inlogt, dan blijven je gegevens en je account bewaard.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu