Beoordeel je taxirit met TaxiRating

Redactie
16 november 2009, 20:08
1 min leestijd
Beoordeel je taxirit met TaxiRating

Veel mensen die regelmatig met de taxi reizen, hebben klachten over hun taxirit. Dit leidt soms tot onenigheid of zelfs tot vechtpartijen. Om je klacht nu beter aan te laten komen, wordt er nu geëxperimenteerd met de app ‘TaxiRating’.

Deze dienst stelt je in staat om na je taxirit een anonieme beoordeling achter te laten. Deze beoordeling wordt verwerkt in een database, waardoor er over een tijdje een algemene kwaliteitsbeoordeling op de website kan worden bekeken.Android & iPhone

Taxi reviews in Amsterdam – uitbreiding TaxiRating volgt spoedig

Op dit moment is de beoordeling alleen nog te gebruiken binnen Amsterdam. Als je in deze stad een taxi bestelt met de applicatie TXXI, krijg je na verloop van tijd een berichtje met de vraag of je de chauffeur wilt beoordelen.

Lees verder na de advertentie.

Je kan de chauffeur dus prijzen voor zijn goede dienstverlening, of afstraffen omdat hij je onbeschoft behandeld heeft.

Taxi kiezen op basis van beoordelingen van anderen

In de toekomst kan je op basis van de verzamelde gegevens een taxi centrale kiezen op basis van kwaliteit. Hierdoor hopen de ontwikkelaars van TaxiRating dat de chauffeurs extra gemotiveerd zijn om goede kwaliteit te leveren.

TaxiRating werkt op dit moment alleen binnen Amsterdam, maar men hoopt dat er snel uitbreiding zal plaats vinden na de experimentele periode.

Meer informatie over TaxiRating is te vinden op de website van TaxiRating.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's