De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

4 redenen om sociale video-app Beme te proberen

Rutger Otto
2 mei 2016, 20:28
3 min leestijd
4 redenen om sociale video-app Beme te proberen

De app van populaire YouTuber Casey Neistat, Beme, is nu eindelijk ‘af’. Het videoplatform is grondig vernieuwd en verbeterd. Dit is er nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Beme kwam vorig jaar al uit, maar vandaag is de app pas toe aan versie 1.0. Daarmee is het videoplatform de bèta-fase voorbij. Beme doet iets anders dan andere sociale video-apps, gebruik jij het al?

1. Fris concept

In de basis is Beme niets veranderd. Met de app film je, zonder dat je precies weet wat. Door de telefoon tegen je borst te houden (of tegen iets anders), wordt de sensor bovenin de iPhone afgeschermd. Dat is voor de app het teken dat hij een opname moet starten. Je filmt dan dus eigenlijk ‘wat je ziet’, zonder dat je op het scherm mee kunt kijken. Ook kun je vanuit de app zelf op ‘camera’ of ‘selfie’ tikken om een video te starten.

Heb je het limiet van 8 seconden bereikt of haal je de telefoon van je borst, dan is het filmpje opgenomen en wordt hij direct gedeeld. Op die manier moeten video’s die je deelt ‘echter’ worden, dus zonder nabewerking. Het mag rommelig en een beetje scheef zijn, als het maar echt is.

2. Genoeg mensen te volgen

Als je nu instapt bij Beme, vind je al enorm veel gebruikers. Vorig jaar was Beme al even een hype toen de app net in de Store stond. Na een paar dagen hadden een half miljoen mensen Beme gedownload en werden er dubbel zoveel video’s geüpload.

De wind ging wat liggen tot er uiteindelijk een paar duizend downloads per dag waren. Ook kwamen er minder filmpjes online. En toch is een grote basis gebleven, van wie je hun filmpjes direct kunt volgen. Inmiddels is de app er ook voor Android, zodat Beme een grotere stap kan maken.

3. Idee van Casey Neistat

Beme ontstond in het hoofd van de immens populaire filmmaker/YouTuber Casey Neistat. Inmiddels heeft hij bijna drie miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal (tegenover 800.000 vorig jaar). Dat bereik hoopt hij uiteraard in te zetten om zijn bedrijf en app een extra impuls te geven. In onderstaand filmpje vertelt hij je alles over het vernieuwde Beme en een stukje geschiedenis van de app.

4. Volgen en reacties

De app is in versie 1.0.0 dus ‘helemaal af’. Je navigeert nu gemakkelijker door de app en video’s kun je in volledig scherm bekijken. Doe je dat, dan kun je reacties achterlaten. Dat doe je door tijdens het kijken onderin op ‘send reaction’ te tikken. Dat kun je zo vaak doen als je wil en je maakt ermee een foto van je gezicht via de selfie-camera. Het draait volledig om beeld in de app. Het lijkt overigens wel iets lastiger geworden om interessante mensen te volgen, dat is nogal zonde.

Uiteraard kun je zelf video’s uploaden en die van anderen bekijken. Het is uiteindelijk een sociale app, waarbij je ook anderen kunt volgen. En hoewel het idee misschien iets op Snapchat lijkt, verschilt het wel degelijk. De video’s verdwijnen bijvoorbeeld niet zomaar. “Op Snapchat zie ik ook veel grappige gezichten, filters en tekeningen in mijn feed”, zegt Neistat tegen Mashable. “Dit zijn allemaal creatieve uitdrukkingen. Beme gaat meer over waar je voor staat en over delen wat er op dat moment gebeurt in een onbewerkte video.”


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu