De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Beme: sociaal netwerk maar dan eerlijk

Rutger Otto
19 juli 2015, 11:04
2 min leestijd
Beme: sociaal netwerk maar dan eerlijk

Op netwerken als Facebook tonen we onze levens vaak mooier dan ze zijn. Beme wil dat anders doen door alleen de werkelijkheid te laten zien.

Lees verder na de advertentie.

Het leven op Facebook oogt mooier dan de werkelijkheid vaak is. Een filtertje op de foto om het iets zonniger te laten voorkomen of een verbetering waardoor je ogen wat blauwer zijn of dat puistje weg is. Nu staat een nieuwe app in de App Store die het leven naar waarheid probeert weer te geven.

Toon stukjes leven met Beme

Beme is een app die door YouTuber Casey Neistat uitgebracht is. Het sociale netwerk staat volledig in het teken van video’s. De app neemt alleen filmpjes op als je de frontcamera bedekt. Het idee is dat gebruikers zelf niet kunnen zien wat ze filmen en daardoor écht rauw materiaal opnemen uit hun leven. Als er weer licht op de camerasensor komt of de maximale opnametijd van vier seconden zijn verlopen, wordt de video meteen geplaatst. Er komt geen bewerking meer aan te pas.

Het ontbreekt de app zelf aan alle soort van opsmuk. Daardoor oogt hij simpel, maar is hij in gebruik wel wat verwarrend. Zo moet je per se de gebruikersnaam van vrienden weten om ze toe te kunnen voegen en is het zelfs wat lastig om te ontdekken waar de opname-knop zit. Verder zijn er geen likes of berichten. Je kijkt video’s en je kunt een reactie op beeld achterlaten.

Nog niet perfect

Neistat zelf is ook nog niet helemaal tevreden met de eerste versie van de app, die hij een ‘hot mess’ noemt. Volgende week staat een eerste update op de planning. Wil je meedoen met Beme, dan kun je je inschrijven in de app zelf, waarna je op een wachtlijst komt. Ken je echter iemand met een account, dan kan diegene je een code sturen zodat je meteen aan de slag kunt.

Op dit moment staat Beme echt nog in de kinderschoenen en werkt de app nog niet optimaal. Het succes van de app hangt ook helemaal af van hoe de gebruikers ermee omgaan. Neistat heeft zelf ruim 800 duizend abonnees op YouTube, dus hij zal een flink publiek kunnen aansporen iets met zijn dienst te doen.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu