Aangifte 2020: deze app maakt belastingaangifte doen gemakkelijker

Lars Paijmans
1 maart 2021, 14:48
2 min leestijd
Aangifte 2020: deze app maakt belastingaangifte doen gemakkelijker

Met deze nieuwe officiële app kun je jouw belastingaangifte van 2020 gemakkelijk regelen met de hulp van je iPhone. Wij laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Belastingaangifte 2020 app: zo werkt het

Al jaren kun je jouw belastingaangifte op twee manieren doen: via de website van de Belastingdienst, of met de door de Belastingdienst ontworpen aangifte-app. De app heeft maar één functie: jou in zo min mogelijk stappen de benodigde info laten invullen.

De Belastingaangifte-app helpt jou stap voor stap met het doen van je aangifte. Als je de app voor het eerst opstart maak je een pincode aan. De app ondersteunt bovendien ook Face ID om te beveiligen. Vervolgens log je in met je DigiD, waarna de app al zoveel mogelijk informatie automatisch voor je invult. Dit doet de app door te kijken naar je vorige aangifte, wat je veel tijd kan schelen.

Naast een iPhone-app ondersteunt Aangifte 2020 ook de iPad. Handig als je het grotere scherm fijner vindt om je gegevens nog eens rustig door te lezen. Neem wel even de tijd om deze gegevens goed te controleren. Staat er iets tussen wat niet klopt? Dan moet je jouw aangifte via de website van de Belastingdienst indienen (link). Kloppen alle gegevens? Dan kun je jouw aangifte rechtstreeks vanuit de app insturen.

Normaal gesproken moest je ieder jaar een nieuwe app downloaden, maar daar komt in 2021 verandering in. Voortaan wordt de Belastingaangifte-app jaarlijks bijgewerkt en kun je dus dezelfde app blijven gebruiken.

Grote storing maakt app vandaag onbruikbaar

De app is vanaf vandaag te gebruiken, maar dat verliep niet helemaal vlekkeloos. Vrijwel heel de ochtend was het door een storing niet mogelijk om de app te gebruiken. Op het moment van schrijven komt de app weer langzaam op gang, maar houd er rekening mee dat je vandaag mogelijk tegen wat foutmeldingen aanloopt.

Zoals je in bovenstaande tweet van de Belastingdienst kunt zien, heb je nog tot 1 mei om je aangifte in te dienen.

Aangifte Inkomstenbelasting

Belastingdienst

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen