Bekijk wat je eet met de Foodhouse app op je iPhone
Redactie

De Foodhouse app op je iPhone geeft je een schat aan informatie over de voedingswaarden van eten. In de database zijn meer dan zesduizend producten beschikbaar op het gebied van eten en drinken.

Zoeken kan op drie manieren

Je kunt op drie manieren zoeken met de Foodhouse app. Zo kun je een product scannen, per categorie zoeken of een naam invoeren. De categorieën variëren van zuivelproducten tot babyvoeding. Je kunt deze categorieën sorteren op basis van verschillende aspecten, zoals veel of weinig suiker en een hoog of laag energiegehalte. De prijzen staan overigens niet bij de producten vermeld, zoals dat bij de Boodschapp applicatie wel het geval is.

Scan het product

Als je met je iPhone de streepjescode van een specifiek product scant, dan worden er automatisch gegevens uit de database gehaald. Als je een oordeel wilt geven over het product, dan kun je een recensie achterlaten. Maar dan moet je wel eerst even een account aanmaken. Overigens werkt de scanner nog niet honderd procent. Het kan dus voorkomen dat het scannen van een product weinig resultaat oplevert. Je kunt dan alsnog de naam van het product invoeren om informatie te krijgen over onder meer de voedingswaarde.

Meer weten over je eten? Download dan gratis de app Foodhouse.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.