BeeJiveIM 3.0 Push in gebruik

Redactie
25 juni 2009, 14:45
2 min leestijd
BeeJiveIM 3.0 Push in gebruik

Gisteren heeft Apple de nieuwe versie van BeeJiveIM toegelaten in de App Store. Deze versie had in het begin nog wat problemen met het inloggen op de verschillende diensten, maar nu lijkt alles goed te werken. Tijd voor review dus!

Het eerste wat opvalt als je de applicatie opstart, is de melding dat deze versie gebruikt maakt van Push Notificaties. Dit maakt deze versie zo goed, want als je even niet met de applicatie bezig bent, ben je toch bereikbaar voor vrienden en kennissen. Meer hierover lees je onder het kopje ‘push’.

Aanmelden

Voordat je BeeJiveIM kan gebruiken, moet je jezelf aanmelden met een account van minimaal 1 van de 8 ondersteunde diensten. Dit gaat heel makkelijk. Je moet eenmalig je username en wachtwoord invoeren, en dan ben je al klaar.

Chatten

Het chatten is in het begin een beetje verwarrend, maar na een tijdje raak je eraan gewend. De gesprekken worden onder elkaar weergeven. Ze staan onder het kopje ‘chats’. Alle gesprekken blijven open staan totdat je afsluit. Dit kan soms leiden tot irritatie als je veel gesprekken hebt.<br />

Lees verder na de advertentie.

Het chatten zelf werkt heel goed. Het heeft het uiterlijk van de sms.app, alleen werkt alles net even sneller. Als je iets wilt typen, tik je gewoon met je vinger in het midden van het scherm, waardoor het toetsenbord tevoorschijn komt. De berichten die je typt worden heel snel verzonden.

Push

<br />Zoals ik hierboven schreef, maken de Push Notificaties deze applicatie zo goed. In de instellingen kan je aangeven dat je graag 24 uur per dag online bent. Hierdoor kan je de hele dag via bijvoorbeeld MSN benaderd worden door vrienden en kennissen, zelfs als je de applicatie afsluit.

Elke keer als er iemand een gesprek met je begint, krijg je een Push-berichtje. Hierdoor weet je wie er tegen je praat, en wat diegene zegt. Op basis hiervan kan je beslissen of je de applicatie opent of niet.

Conclusie

Op dit moment is BeeJiveIM naar mijn mening de beste applicatie als het gaat om communicatiediensten zoals bijvoorbeeld MSN. De Push Notificaties maken deze diensten zo bruikbaar, dat ik zeker weet dat ik vanaf nu veel sms’jes van mijn bundel zal overhouden omdat ik BeeJiveIM gebruik.

BeeJiveIM is nu voor 7,99 uit de App Store te downloaden.

Spotlight: MSN

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's