Bean Dreams is een fijne platformer zoals je ze vroeger speelde
Rutger Otto

Het vervolg van Bean’s Quest staat nu in de App Store. Goed nieuws, want net als deel één is Bean Dreams een geweldige platformer voor iOS.

Het origineel kwam in 2011 uit en was niet meteen goed. Na enkele updates groeide Bean’s Quest echter uit tot één van de beste platform-games die de App Store te bieden heeft. Daarom is het goed nieuws dat het vervolg nu uit is.

Bean Dreams

Platform-games komen niet altijd goed tot hun recht op iOS, omdat de besturing vaak nogal nauw luistert. Dat gaat wat moeilijker dan met een controller, maar Bean’s Quest en Bean Dreams hebben daar iets op gevonden. In het spel springt Bean (ja, speelt met een boon) automatisch. Op die manier hoef je alleen de richting maar aan te geven en dat werkt uitstekend. Hierdoor heb meer bewegingsvrijheid dan bijvoorbeeld Rayman op iOS, die automatisch rent waarbij jij de actieknoppen moet timen. Overigens werken de Rayman-games ook uitstekend als platformers met touchscreen.

Ook in Bean Dreams wordt dus weer vanzelf gestuiterd. Er zijn wel enkele vernieuwingen, zoals het pepertje waarmee je een versnelling door de lucht kan maken. Bean Dreams is voor elke platform-fan leuk. Je kan het spel namelijk op verschillende manieren spelen. De normale gamer gaat gewoon van A naar B, terwijl de wat meer doorgewinterde gamer al het fruit in een level verzamelt. Nog lastiger is om binnen het vooraf aantal bepaalde aantal sprongen bij de eindstreep te komen.

Bean Dreams downloaden

Bean Dreams is een heel charmant spel, met mooie kleuren en geweldige gameplay. Aanrader! Het spel kost 2,69 euro, net als zijn voorganger. Het spel heeft een grootte van 41,3MB en is geschikt voor iOS 4.3 en nieuwer.

Bean Dreams

Kumobius

9 (3 reviews)
€ 3,49 via App Store

Bean Dreams
Bean Dreams
Bean Dreams
Bean Dreams
Bean Dreams
Bean Dreams
Bean Dreams
Bean Dreams
Bean Dreams
Bean Dreams

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.