Laat een blinde jouw ogen gebruiken met deze unieke app
Rutger Otto

Be My Eyes
Be My Eyes Gratis

De app Be My Eyes is een app waarmee blinden geholpen kunnen worden door mensen die wel kunnen zien. Via een live videoverbinding kan een connectie gemaakt worden.

Be My Eyes

Blinde mensen lopen tegen problemen aan waar anderen geen last van hebben. Bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum van etenswaren checken of het onderscheid maken tussen tomatensaus en bonen als ze in eenzelfde soort blik zitten. De unieke app Be My Eyes zorgt dat blinde mensen hierin begeleiding krijgen door ziende gebruikers.

Na het downloaden van de app kun je je aanmelden als ziende of als blinde. Blinde mensen gebruiken Be My Eyes met de spraakbegeleiding van de iPhone. Inmiddels zijn 10,4 duizend ziende mensen aangemeld en 949 blinden, die hebben aangegeven in totaal 1,8 duizend keer goed geholpen te zijn via de app.


Geef je je op als vrijwilliger, dan kun je een notificatie krijgen als iemand hulp nodig heeft. Dat kan van alles zijn, van navigatie tot even iets oplezen. Via een live videoconnectie maak je verbinding. Jouw beeld als ziende wordt niet doorgestuurd, wel wordt de camera van de iPhone aan de andere kant ingeschakeld. Door via de microfoon te praten wordt begeleiding mogelijk.

Be My Eyes downloaden

Als dat allemaal werkt zonder misbruik van te maken, is dit natuurlijk een geweldige iOS-toepassing, waarmee blinden de hulp van anderen kunnen inroepen op het moment dat ze dat nodig hebben. De app is gratis te downloaden, al denken de makers wel aan een abonnementsvorm of donaties in de toekomst. Be My Eyes is geschikt voor iOS 7 of nieuwer. Voor installatie heb je 36,3MB aan vrije opslagruimte nodig.

Be My Eyes – Helping the blind (AppStore Link) Be My Eyes – Helping the blind
Ontwikkelaar: S/I Be My Eyes
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.