Leen je ogen aan blinde mensen via de app Be My Eyes

Erwin Vogelaar
17 mei 2018, 16:26
2 min leestijd
Leen je ogen aan blinde mensen via de app Be My Eyes
Be My Eyes – Helping blind see

Be My Eyes – Helping blind see

Gratis

Reviewscore

8,5

Op deze Dag van de Toegankelijkheid kun je met je smartphone iets moois doen: Be My Eyes installeren. Via deze app leen jij je ogen uit aan mensen die blind zijn.

Lees verder na de advertentie.

Leen je ogen uit met Be My Eyes

Wil jij je inzetten als vrijwilliger om mensen met een beperking te helpen? Dan is Be My Eyes de meest toegankelijke manier zonder dat het je veel tijd kost. Blinde mensen gebruiken de camera van hun smartphone om je iets te laten zien. Jij kijkt mee en beantwoordt vragen. Bijvoorbeeld wat er op het label van een voedselblik staat, of wat er op een foto te zien is.

Zodra een persoon om hulp vraagt via de app, krijgen meerdere vrijwilligers een berichtje. De eerste die daarop reageert wordt verbonden met de hulpvrager. Op deze manier hoeft de hulpvrager niet lang te wachten en hoef jij je niet schuldig te voelen als je de oproep niet kunt beantwoorden.

Op het moment van schrijven staan er bijna een miljoen vrijwilligers ingeschreven die voor 73.000 blinden klaarstaan, maar er zijn altijd meer mensen nodig. Helaas kun je nog niet meerdere talen tegelijk instellen in de app. Kies je dus voor Nederlands, dan kun je niet Engels sprekende mensen helpen.

Schrijf je jezelf in, dan word je niet direct de hele dag door gestoord. Zo schrijft Christoffel79 bij zijn recensie in de App Store: “Het geeft me voldoening om echt iets voor iemand anders te kunnen betekenen. Ik krijg niet vaak verzoeken binnen. Eens per maand gemiddeld. Dus je bent er niet veel tijd mee kwijt.”

Kunstmatige intelligentie

Steeds meer apps voor mensen met een visuele beperking gebruiken kunstmatige intelligentie om de wereld te beschrijven. Die technologie wordt steeds beter, waardoor blinden en slechtzienden met een smartphone in de hand zelfstandiger worden. Tot deze technologie is geperfectioneerd, is een app als Be My Eyes een ideale manier om de technologie van smartphones te combineren met de intelligentie van mensen zelf.

Be My Eyes downloaden

De app Be My Eyes download je in de App Store via onderstaande link.

Be My Eyes – Helping blind see

Be My Eyes

Gratis via App Store

De iPhone en toegankelijkheid

Vandaag is het de Dag van de Toegankelijkheid en deze hele maand besteden we extra aandacht aan dit thema op iPhoned. Lees de andere artikelen die we hebben geschreven hieronder. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief en download de iPhoned-app voor meer updates.

Lees meer over het thema toegankelijkheid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu