Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Battle Breakers: nieuwe game van Fortnite-makers valt tegen

Erwin Vogelaar
15 november 2019, 19:22
3 min leestijd
Battle Breakers: nieuwe game van Fortnite-makers valt tegen
Battle Breakers

Battle Breakers

Gratis

Reviewscore

6,5

Epic Games heeft met Battle Breakers een nieuwe smartphonegame in de App Store geplaatst. Na Fortnite hebben we natuurlijk hoge verwachtingen. Of die worden waargemaakt, lees je in onze review.

Lees verder na de advertentie.

Battle Breakers review

Zodra de makers van Fortnite met iets nieuws komen, letten we uiteraard op. Epic Games is naast deze extreem populaire game natuurlijk ook bekend van onder andere Infinity Blade op smartphones en Gears of War voor spelcomputers. De nieuwste game heet Battle Breakers.

Battle Breakers is een tactisch rollenspel. Je kiest een groepje helden en gaat er op uit in verschillende kerkers. Daar tik je kristallen weg, waarna er vijanden tevoorschijn komen. Je kiest tijdens deze gevechten welke held aanvalt, met een normale of extra sterke aanval. Zo’n sterke aanval ziet er flitsend uit, maar kost ook energie.

Door de krachten en zwaktes van elk personage in de gaten houden, kom je als winnaar uit de bus en ga je door naar moeilijkere kerkers. Ondertussen verdien je geld en ervaringspunten en kun je regelmatig nieuwe helden vrijspelen om je team te vormen.

Verhaal

De context is dat monsters uit de ruimte de beste helden ter wereld in kristallen hebben gevangen. Het is aan jou om die kristallen te vinden, kapot te slaan en de helden te bevrijden. Die helden sluiten zich vervolgens aan bij jouw team. Je doel is natuurlijk om al deze helden te verzamelen. Het liefst die met een hoge sterrenrating.

Epic Games noemt Battle Breakers geïnspireerd door tekenfimseries van de jaren negentig. Die inspiratie is direct duidelijk. Zowel in de stijl als muziek. Maar de makers lijken dit ook als excuus te gebruiken om een extreem slecht geschreven verhaal te presenteren. Het is lang geleden dat we zulke tergende dialogen kregen voorgeschoteld.

Niet origineel

Er zijn in ieder geval wel genoeg helden om te verzamelen, en de gevechten zijn net boeiend genoeg om door te spelen. Al komt het er wel voornamelijk op neer dat anime-personages wat gillen terwijl dingen ontploffen. De lastigere missies zijn wat leuker, omdat je dan daadwerkelijk rekening moet houden met bijvoorbeeld welke elementen (vuur, water, natuur) sterk en zwak zijn tegen elkaar.

Niet de gameplay, maar het verzamelen van de helden staat in Battle Breakers voorop. Als dat je ding is, kun je prima heel wat uren in de game stoppen zonder geld uit te geven. Maar omdat er zoveel van dit soort games in de App Store staan, hadden we liever iets origineels gezien van Epic Games. Met Fortnite heeft het bedrijf laten zien van een bekend genre iets extra leuks te kunnen maken, maar dat is met Battle Breakers niet gelukt.

Battle Breakers

Epic Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Meer games

Elke maand kiezen we de vijf beste nieuwe iOS-games in de App Store uit. Check onze keuzes voor afgelopen maand met onder andere Call of Duty: Mobile. En heb je een abonnement op Apple Arcade, maar weet je niet wat je moet spelen? Check dan onze lijst met de beste Apple Arcade-games eens.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen