De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Base: deze foto-app laat filters realistisch verouderen

Rutger Otto
6 september 2015, 13:28
2 min leestijd
Base: deze foto-app laat filters realistisch verouderen
Base – Film Stock Camera

Base – Film Stock Camera

€ 1,09

Reviewscore

7

Ben je op zoek naar een app die jouw kiekjes van een klassiek jasje voorziet? Dan is Base misschien de app voor jou.

Lees verder na de advertentie.

Filters die realistisch verouderen

Base – Film Stock Camera is een app die je kunt gebruiken om foto’s mee te maken en ze meteen van een retro-filter te voorzien. Er zijn er in totaal 14, volgens de makers van Base (studio Stay Kids) speciaal gecureerd. Het toffe aan deze filters is dat ze veranderen naarmate je de app veel gebruikt.

Daardoor ziet een filter er nooit écht hetzelfde uit. “Elke analoge look ‘verloopt’ na een tijdje, waardoor de kleur verandert als je de app vaker gebruikt”, schrijft de ontwikkelaar. Al tijdens het fotograferen kun je de filters bekijken, zodat je precies ziet wat het beste bij de foto past. Door naar links of rechts te vegen op het scherm, kun je de filters wisselen.

Fijn is dat de app erg simpel is in gebruik. De interface is overzichtelijk en gemakkelijk en hetzelfde geldt voor het schieten van kiekjes. Daarbij moet wel gezegd worden dat de mogelijkheden vrij beperkt zijn. Je kunt achteraf niet aan filters sleutelen. Focus aanbrengen kan wel, door in beeld te tikken, maar het licht aanpassen kan niet.

Download foto-app Base in de App Store

Heb je een foto genomen, dan kun je hem uiteraard direct delen via verschillende kanalen of openen met een app als Instagram, waar je dan wel weer verder aan het plaatje kunt sleutelen. Vooral het ‘ouder maken’ van filters is waar Base in uitblinkt. Klinkt het interessant, dan kun je de app nu voor 99 cent in de App Store downloaden. Daarvoor heb je minimaal iOS 8 voor nodig. Verder hoef je slechts 14,5MB aan vrije opslagruimte te hebben voor de installatie.

Base – Film Stock Camera

Stay Kids

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Base – Film Stock Camera
Base – Film Stock Camera
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu