Kom helemaal tot rust in de prachtige iOS-game Barmark
Wouter Nijsen

Ben je op zoek naar een rustgevende game die je kunt spelen op je iPhone of iPad, dan moet je Barmark eens proberen. Het spel heeft een interessant concept en ziet er daarnaast schitterend uit.

Ontdek werelden in Barmark

Ben je klaar met de games waarin je zoveel mogelijk vijanden moet afmaken, punten moet scoren en snel moet handelen, dan is Barmark helemaal voor jou. In deze nieuwe iOS-game ga je niet dood of werk je naar doelen toe, maar is het juist de bedoeling om innerlijke rust te vinden. Dat doet de game door je werelden te laten ontdekken en de omgevingen aan te passen.

Barmark zet je in een willekeurig gekozen landschap en voegt hier een aantal ‘Archanimals’ toe, wat in de praktijk verschillende dieren zijn. Aan jou de taak om verborgen schakelaars te vinden en bloemen te planten, zodat de spelwereld in balans blijft en je een eigen draai aan de omgevingen kunt geven. Dit klinkt niet zo spannend, maar Barmark is echt een game die je zelf moet ontdekken.

Als gezegd is Barmark geen spel die het moet hebben van zijn actie. Daarentegen is het spel uitermate geschikt wanneer je na een lange dag werken even wil ontspannen. Daarnaast is de game alleen al de moeite waard vanwege zijn fraaie grafische stijl. De spelwereld ziet er mooi uit door de getekende achtergronden en gebruikte kleuren. Verder zorgt de unieke soundtrack er voor dat je nog meer tot rust komt.

Barmark voor iOS downloaden

Barmark is met 2,99 euro een relatief dure game, maar is dat geld wat ons betreft dubbel en dwars waard. Ook zijn er geen in-app aankopen aanwezig die de spelervaring verstoren. Het spel is verder via onderstaande link te downloaden, 273MB groot en werkt met iOS 6 of nieuwer.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.