Band, een complete band op je iPhone

Redactie
1 februari 2009, 13:00
2 min leestijd
Band, een complete band op je iPhone

Met de applicatie band heb je een complete geluidsstudio op je iPhone. Je kan veel instrumenten bespelen en opnemen. Vervolgens kan je de opnames samenvoegen zodat er een compleet liedje uit komt. Klinkt leuk allemaal, maar werkt het ook?

Lees verder na de advertentie.

Als je de applicatie band hebt opgestart zie je een menu. In dit menu kan je kiezen voor “play instruments”, opties en save/load. Door op “play instruments” te tikken, zie je een scherm vol drumpads. Hier kan je wat mee spelen, en als je denkt dat het goed klinkt kan je het opnemen door op record te tikken. Zodra je klaar bent tik je daar weer op, en kan je het terug luisteren via de play knop. Als het naar wens is klik je next.

Na de knop te hebben ingedrukt zie je een volledig drumstel. Schijn bedriegt hier, want door lang op een onderdeel te tikken hoor je een kant en klare beat. Dit is dus voor de mensen die niet zo goed overweg kunnen met de drumpads. Heel gebruiksvriendelijk dus. Ook hier kan je op record tikken en je beats afspelen.

Door weer op next te tikken kom je bij de bas. Je kan deze goed bespelen en een leuk deuntje maken. Door op record te tikken neem je ook dit weer op. Als je een drumpartij hebt opgenomen, hoor je die er gelijk onder. Je kan dus bas meespelen op het ritme van je drumpartij. Dit zelfde kan met de piano en gitaar.

Band in gebruik

<br />

Mijn eerste gedachte over band is erg positief. Zoals jullie misschien wel weten uit de vorige berichten, drum ik. Ik was helemaal mijn nopjes met de drumpads, het eerste te bespelen instrument. De plaatsing van de pads is ideaa voor een rechtshandige drummer. Ook de response-tijd van de pads zijn goed. De standaard drumritmes in de 2e slide zijn erg mooi, en bijna niet na te doen op de pads.

De bas, gitaar en piano werken ook erg goed. Op de gitaar is het jammer genoeg niet mogelijk om losse noten te spelen, maar het klinkt wel geweldig. De opname functie werkt ook naar wens, alhoewel het niet mogelijk is om je creatie over te zetten op je computer.

Conclusie

Band is een mooie muziek applicatie met heel veel mogelijkheden. Vooral het samenspelen met jezelf is goed uitgevoerd. Het is leuk dat je het kan opslaan en terug kan luisteren, maar jammer dat je je liedje niet naar jezelf kan opsturen via email bijvoorbeeld.. Noten lezen is niet nodig als je dat niet wilt, want de ritmes en akkoorden zitten al in de applicatie verwerkt. Voor mij is dit een blijvertje.

Wat: Band (2,99)
Wie: MooCowMusic
Cijfer: 8,5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's