De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Ball King: ballen gooien was nooit eerder zo verslavend

Rutger Otto
22 mei 2015, 14:11
2 min leestijd
Ball King: ballen gooien was nooit eerder zo verslavend
Ball King

Ball King

Gratis

Reviewscore

8

In deze game gooi je een bal door een netje, maar dat is lastiger én leuker dan je denkt. Maak kennis met je nieuwe verslaving op iOS.

Lees verder na de advertentie.

Ball King

Als je ooit StarDunk of iBasket hebt gespeeld, weet je dat basketbal-games prima tot hun recht komen op een smartphone. Ball King is qua gameplay ongeveer hetzelfde als deze spellen, maar weet dankzij de presentatie je aandacht vast te houden.

In Ball King speel je met een poppetje dat niets anders doet dan ballen door het netje werpen. Hou je vinger op het scherm en sleep om de richting en snelheid van de bal te bepalen en laat los om te schieten. Een lijntje op het scherm biedt hulp over het traject van de bal, maar het laatste stukje ontbreekt, waardoor het moeilijk genoeg blijft. Hoe meer ballen je raak gooit, des te pittiger het wordt. Zo zul je bijvoorbeeld last krijgen van wind, waar je dan weer op in zult moeten spelen.

Ball King - Gameplay Launch Trailer (available for FREE on iOS and Android)

Verzamelen

Ook zie je soms objecten in beeld verschijnen, die je kan verzamelen, zoals de letters van ‘ball’ of ‘king’. Gooi je die letters allemaal uit de lucht, dan krijg je een beloning. Daarnaast kun je muntjes verzamelen, waarmee je nieuwe ballen kan vrijspelen.

Dat werkt hetzelfde als bij Crossy Road; het is altijd een verrassing wat je krijgt; van een brein tot een zak popcorn, er zijn tientallen ballen vrij te spelen. Speel je bepaalde ballen vrij, dan ontgrendel je nieuwe levels. Overigens kun je ballen ook kopen, maar dat is nooit verplicht om verder te komen.

Ball King biedt twee spelmodi. In Challenge heb je steeds één kans om de bal in het net te gooien. Mis je, dan ben je af. Zo niet, dan krijg je er een punt bij. Op die manier bouw je een topscore op waarmee je tegen vrienden kan strijden. De andere modus is Time Trial. Hierbij begin je met 60 seconden die aftellen na je eerste worp. Scoor je een punt, krijg je een seconde extra. Scoor je zonder de ring te raken, krijg je er drie seconden bij.

Ball King downloaden

Ball King ziet er visueel aantrekkelijk uit, speelt fijn en weet je aandacht vast te houden. De game staat gratis in de App Store voor iOS 7 of nieuwer. Voor de installatie is 52,8MB aan vrije opslagruimte nodig.

Ball King

Qwiboo Ltd

Gratis via App Store

Ball King
Ball King
Ball King
Ball King
Ball King
Ball King
Ball King
Ball King
Ball King
Ball King
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu