Badland, één van de beste iOS-games, heeft een vervolg

Rutger Otto
17 december 2015, 18:02
2 min leestijd
Badland, één van de beste iOS-games, heeft een vervolg
BADLAND 2

BADLAND 2

€ 1,19

Reviewscore

8,5

Badland is één van de mooiste en gaafste iOS-games en ontwikkelaar Frogmind heeft nu als verrassing een vervolg uitgebracht in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Badland 2

De originele Badland stamt alweer uit 2013. Toen won hij een award voor beste iPad-game van het jaar. Eerder dit jaar nog kwam hij uit voor de spelcomputers zoals de PlayStation 4 en de Xbox One en nu is daar vanuit het niets Badland 2.

En zoals elk goed vervolg gaat ook Badland 2 verder met de basis van het eerste deel. Dat betekent dat de prachtige omgevingen weer terug zijn en dat je zelf door de schaduwen beweegt op de voorgrond. De duistere sfeer die het origineel deels zo goed maakte, zit weer in het vervolg.

Vliegen langs obstakels

Ook speelt het ongeveer hetzelfde. Voor wie deel 1 nooit gespeeld heeft: je bestuurt een wollig wezen dat in 2D door een omgeving vliegt. Onderweg kom je andere beestjes tegen die je me moet nemen naar het einde. Je probeert er zoveel mogelijk te redden, maar dat is behoorlijk lastig want onderweg kom je verschillende obstakels tegen. Door te tikken blijf je in de lucht en bestuur je het poppetje.

In dit deel ben je echter niet meer beperkt om maar één kant op te vliegen. Je kunt van links naar rechts, wat vooral van pas komt als je verticaal door een level gaat en ondertussen dingen moet ontwijken. Dat zijn niet alleen ronddraaiende zagen, maar ook vlammen en water. Onderweg verzamel je power-ups waarmee je groter groeit of juist krimpt zodat je verder kunt.

Badland 2 downloaden

Badland 2 is in alles een goede sequel en fans van het eerste deel zullen blij zijn met het vervolg. Maar ook voor nieuwkomers valt er genoeg te beleven. De ontwikkelaar heeft alvast beloofd dat er meer content beschikbaar komt, dat in de toekomst gratis te downloaden is. Het spel zelf kost eenmalig 4,99 euro.

BADLAND 2

HypeHype Oy

€ 1,19 via App Store

BADLAND 2
BADLAND 2
BADLAND 2
BADLAND 2
BADLAND 2
BADLAND 2
BADLAND 2
BADLAND 2
BADLAND 2
BADLAND 2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu