Dali-achtige puzzelgame Back to Bed gratis App van de Week

Rutger Otto
4 april 2015, 15:43
2 min leestijd
Dali-achtige puzzelgame Back to Bed gratis App van de Week
Back to Bed

Back to Bed

€ 2,99

Back to Bed is een puzzelgame die zich afspeelt in een droomwereld. Dit is een breinbreker, niet alleen omdat de puzzels soms lastig zijn, maar ook omdat de wereld niet is wat het lijkt.

Lees verder na de advertentie.

Back to Bed

Back to Bed kwam vorig jaar uit voor iOS, maar hij verdween een beetje in de schaduw van Monument Valley, een puzzelgame die eerder uitkwam en eveneens met perspectief speelde. Toch doet Back to Bed iets heel anders dan die game.

In Back to Bed speel je een raar poppetje op vier poten, dat moet zorgen dat de slaapwandelende Bob niet wakker wordt tijdens zijn droom. Dat doe je door hem in tientallen levels naar zijn bed te sturen. De slaapwandelaar loopt alleen rechtdoor en als iets zijn pad blokkeert, keert hij een kwartslag met de klok mee om daarna weer verder te lopen.

Door obstakels (appels) op zijn pad te leggen, kun je Bob door de levels loodsen. Daarvoor moet je goed nadenken en af en toe snel handelen. Het wordt lastiger als je ook door muren kunt gaan lopen en via deuren naar een ander deel van het level wordt geteleporteerd.

Back to Bed Trailer HQ 2014

Kunstwerk

Heb je de twee standaard levelpakketten doorlopen, dan krijg je nog een ‘Nightmare’ moeilijkheidsgraad. Deze spelen in dezelfde levels als eerst, maar nu moet Bob steeds een sleutel pakken voordat hij naar bed gaat. Dat maakt het een behoorlijk stuk uitdagender en zorgt dat je anders over de al doorlopen levels moet gaan nadenken.

De charme van Back to Bed komt echter vooral van hoe het eruit ziet. De presentatie doet meteen denken aan kunst van Dali (De volharding der herinnering) en MC Escher (Relativity). De droomachtige droomwereld doet je steeds weer verlangen naar het volgende surrealistische gebied.

back to bed

Download Back to Bed

Back to Bed is deze week gratis in de App Store en zeker het proberen waard. Heb je een apparaat met iOS 7 of nieuwer en 125MB aan vrije opslagruimte, dan kun je hem downloaden.

Back to Bed

Usman Musaddiq

€ 2,99 via App Store

Back to Bed
Back to Bed
Back to Bed
Back to Bed
Back to Bed
Back to Bed
Back to Bed
Back to Bed
Back to Bed
Back to Bed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu