B612 is de beste app voor selfies
Rutger Otto

De Japanse app B612 is speciaal gemaakt voor selfies. Sterker nog: je kunt niet er niet eens de camera op de achterkant mee gebruiken. Voor fervent selfie-schieters een must have.

B612 is een gratis app van Naver Japan, een studio die eerder de zeer populaire Japanse chat-app Line maakte. De ontwikkelaar weet hoe ze een app moeten bouwen, blijkt ook uit B612, dat zijn naam leent van de planeet uit het boek ‘Le Petit Prince’.

Selfie-app met filters

b612Deze app is voor niets anders gemaakt dan selfies maken: alleen de camera op de voorkant van je iPhone werkt. B612 is voorzien van maar liefst 43 filters die je gratis kunt gebruiken. Je moet er wel één kiezen voordat je begint, heel spontaan een selfie maken is er misschien niet bij, want nabewerken is helaas onmogelijk.

Afgezien van de filters is het ook mogelijk een vignette in te stellen en om de focus van de foto in het midden te leggen, waardoor je de achtergrond vanzelf minder scherp maakt. Daarnaast kun je instellen dat er korte timer is, voordat de selfie wordt gemaakt.

Kun je maar niet kiezen, dan is er een shuffle-knop die een filter voor jou uitkiest, met of zonder vignette. In plaats van een foto in 3:4 of 1:1 formaat is het ook mogelijk om een collage te maken. Je schiet dan enkele foto’s achter elkaar die naast of onder elkaar worden gezet, alsof je in een fotohokje hebt gezeten. Tevreden met je kiekje? Dan kun je hem opslaan in de galerij of delen via Twitter, Facebook of Instagram.

B612 downloaden

Je kan B612 gratis downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Voor de installatie is 7 MB aan vrije opslagruimte vereist.

B612 - Beauty & Filter Camera

SNOW INC.

4 (2 reviews)
Gratis via App Store

B612 - Beauty & Filter Camera
B612 - Beauty & Filter Camera
B612 - Beauty & Filter Camera
B612 - Beauty & Filter Camera
B612 - Beauty & Filter Camera

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.