Aware: iOS-app vertelt je hoe het met je familie gaat

Redactie
28 september 2015, 12:44
2 min leestijd
Aware: iOS-app vertelt je hoe het met je familie gaat

Er wonen zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland – gewild of ongewild – alleen. Met alle hedendaagse technologie is het makkelijk contact te houden, maar wat als je het opeens heel slecht met je gaat? Aware komt met een handige app om mensen op de hoogte te houden van jouw welzijn.

Lees verder na de advertentie.

Aware is een app voor iOS-toestellen, maar wordt binnenkort ook beschikbaar voor Android. Met de applicatie is het heel gemakkelijk om iedere dag een statusupdate te geven aan een selectieve groep contacten, zodat zij altijd op de hoogte zijn hoe het met je gaat.

Aware instellen

Na het downloaden van Aware moet je de contactpersonen toevoegen toevoegen aan wie jij een status-update wilt versturen. Zij moeten hiervoor wel de app gedownload en geïnstalleerd hebben, anders werkt het niet. Als jij degene bent die wilt laten weten dat alles goed met je gaat stel je de “Alles goed”-functie in. Ben jij alleen degene die controleert of alles goed is, dan kun je deze functie uitzetten.

Vervolgens selecteer je op welk tijdstip de melding verzonden moet worden en hoe lang van tevoren jij een herinnering wilt ontvangen waarin je aangeeft hoe het met je gaat. Gaat alles goed, dan tik je op de groene smiley en hoeven jouw contactpersonen geen actie te ondernemen. Gaat het slecht met je, dan selecteer je de rode smiley en laat Aware dit aan je contactpersonen weten.

Ook als je niet reageert op de herinnering om je status in te vullen krijgen zij een melding en de mogelijkheid om jou direct vanuit de app te bellen, te laten weten dat ze langskomen of aan te geven dat ze op dit moment niets voor jou kunnen doen. Gaat het weer beter met je, dan kun je de hulpoproep weer uitschakelen.

Houd contact

De app richt zich op alleenstaanden en dan voornamelijk op ouderen. Hoewel persoonlijk contact prettiger is, weten familie en vrienden door Aware snel hoe het met je gaat als contact leggen even niet goed uitkomt. Daarnaast is Aware handig voor mensen die op (verre) reis zijn en niet altijd de mogelijkheid hebben om contact op te nemen, maar toch willen laten weten of ze in goede gezondheid verkeren.

Om de app te gebruiken is er iOS 7.0 of hoger en 15,8MB aan vrije opslagruimte vereist.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu