Automatisch actie op locatie uitvoeren via je iPhone met Depart app
Redactie

De Depart app op je iPhone biedt de mogelijkheid om op locatie automatisch acties te laten uitvoeren. De acties variëren van het laten afspelen van muziek bij thuiskomst tot het automatisch laden van de nieuwssite zodra je bijvoorbeeld op je werk bent.

Locatie bijhouden

departDe Depart app zorgt ervoor dat je locatie wordt bijgehouden, waarbij andere applicaties automatisch gestart kunnen worden op het moment dat je op de betreffende plek bent aangekomen. De vormgeving is bijzonder simpel en dat geldt eveneens voor het gebruik. Je hoeft namelijk alleen maar acties in te stellen op de geselecteerde locaties, waarbij je van de Apple Maps kaart gebruikmaakt. Na de locatie te hebben gekozen, zoals je werk of je huis, verschijnt er een grijs scherm. In dat scherm kunnen acties worden ingevoerd die op de locatie betrekking hebben.

Categorieën met acties

De Depart app biedt acht categorieën met acties, zoals onder meer muziek, het weer ,  muziek en e-mail. Kies je bijvoorbeeld thuis als locatie en muziek als actie met het afspelen van een audioboek, dan kun je eenmaal thuis aangekomen meteen muziek luisteren. Ook heb je de mogelijkheid om op een locatie automatisch een telefoonnummer te laten bellen en kun je automatisch inchecken op Foursquare via de categorie sociaal netwerk.

De app Depart is voor 1,79 euro te downloaden op je iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.