AutoApp voor iPhone maakt aanschaf auto eenvoudiger

Redactie
2 november 2009, 20:04
1 min leestijd
AutoApp voor iPhone maakt aanschaf auto eenvoudiger

OHRA en de site Tweedehands.nl zijn een samenwerking aangegaan, resultaat de ‘AutoApp’ waarmee de aankoop van een nieuwe auto vergemakkelijkt wordt.

Met de AutoApp kan je op basis van een kenteken aanvullende informatie opvragen.


Auto info opvragen op basis van kenteken

Lees verder na de advertentie.

Uit inzichten van OHRA blijkt dat consumenten, nog voordat zij een auto kopen, zich steeds vaker oriënteren op de maandelijkse gebruikerslasten. Om extra service te verlenen, liet OHRA de AutoApp ontwikkelen – die werkt op basis van het ingeven van een kenteken – met relevante informatie zoals nieuwwaarde, leeftijd, APK status, verzekeringspremie en het auto aanbod van Tweedehands.nl.

De AutoApp is gratis en geeft na het ingeven van een kenteken behoorlijk wat informatie over een automobiel. Deze informatie is vergelijkbaar met de ‘Kenteken’ applicatie (iTunes link – app die overigens ook gratis is). Daarnaast kan je doorklikken binnen de app naar het aanbod van 2dehands.nl – je krijgt dan binnen de app relevante advertenties te zien van gelijkende auto’s.

Is de AutoApp van toegevoegde waarde?

OHRA en Tweedehands.nl verwachten dat de AutoApp tegen het eind van het jaar in de top 10 meest gedownloade Apps zal komen. We zijn erg benieuwd of deze verwachtingen waargemaakt zullen worden – de AutoApp biedt (los van de koppeling naar Tweedehands.nl) momenteel nog weinig echte toegevoegde waarde ten opzichte van de reeds bestaande autoinfo applicaties.

Download de AutoApp gratis (iTunes link).

Bekijk ook onze eerdere reviews van ANWB Autowaarde en Nummerbord

AutoApp screenshot’s:

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's