Auto Radar: een nieuwe manier om een occasion te vinden
Redactie
Auto Spotter

Auto Spotter

Gratis

Onze score

8

Auto Radar waarschuwt niet, zoals de naam misschien doet vermoeden, voor flitsers. Wel kan de app je helpen bij het vinden van een betaalbare occasion met behulp van het kenteken van eenzelfde auto.

Stel, je rijdt op de snelweg en plotseling komt ze daar voorbij: jouw droomauto. Flitsende velgen, rood geverfd en een ronkende uitlaat. Dit is de auto waar jij voortaan in wilt rondrijden. Maar… hoe vind je hem? Simpel, via het kenteken.

Snel en doeltreffend

Door het kenteken in te voeren, hoest Auto Radar een lijst van vergelijkbare auto’s op die bij jou in de buurt te koop staan. Gegevens over de auto worden gedownload via de RDW. Aan de hand van deze informatie worden vervolgens merk en model, bouwjaar en carrosserie gematcht met advertenties op Marktplaats. De resultaten van Auto Radar kun je zelf sorteren op basis van prijs, afstand en bouwjaar. Op een kaart wordt aangegeven waar bij jou in de buurt de auto te koop wordt aangeboden.

Ontwikkelaar Ali Farhat verbaasde het dat er tot op heden nog geen soortgelijke app is ontwikkeld. “De app is simpel, snel en doeltreffend. 90 procent van al het Nederlandse online auto-aanbod vind je op Marktplaats, hoewel we binnenkort ook zullen uitbreiden naar andere databases.”

Download Auto Radar

Klein minpuntje: de app heeft af en toe moeite om het kenteken te herkennen, maar even opnieuw opstarten kan dit probleem verhelpen. Auto Radar bevat verder geen advertenties en is gratis te downloaden en te gebruiken. Wel heb je 5,4MB aan vrije opslagruimte en iOS 8 nodig.

Auto Spotter

Ali Farhat

10 (9 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.