Attentie filmliefhebbers: lees simpel scripts met Weekend Read
Wouter Nijsen

John August, de schrijver van Tim Burton-kaskrakers als Big Fish en Frankenweenie, maakte dinsdag een mooi gebaar naar filmliefhebbers. Met zijn zelfbedachte iPhone-applicatie Weekend Read kan iedereen voortaan makkelijker lange filmscripts lezen dan voorheen mogelijk was.

De gemiddelde iPhone-gebruiker zal niet ontkennen dat lange teksten soms moeilijk te lezen zijn op de iPhone. Weekend Read is volledig geoptimaliseerd voor een juiste weergave van filmscripts en PDF-bestanden. Via de ingebouwde Page Jumper kun je eenvoudig wisselen tussen de vele pagina’s die een filmscript vaak omvatten.

Volgens August was er al maandenlang behoefte om filmscripts eenvoudiger op het toestel van Apple te kunnen lezen. Ook wie niet zo veel met films heeft maar wel gewoon veel leest op zijn iPhone, kan volgens de bedenker prima met Weekend Read uit de voeten.

Eigen bibliotheek in Weekend Read

Weekend Read screenshotDe app ondersteunt immers ook tekstbestanden als Markdown, Fountain, Final en Draft. En het maakt niet uit in welk tekstbestand je zit; met een simpele druk op de knop kun je wisselen tussen vier verschillende lettertypen en -groottes. Ook kun je kiezen voor een donkere versie als je liever op een zwarte achtergrond leest.

In Weekend Read krijgt iedere gebruiker een eigen bibliotheek die hij zelf kan aanvullen vanuit bijvoorbeeld Dropbox en Mail. Je kunt in de gratis versie tot vier bestanden tegelijkertijd opslaan. Wil je onbeperkte opslag, dan moet je een bedrag van negen euro neerleggen.

De (Engelstalige) applicatie is gratis te downloaden via de App Store. Het bestand is 4,4 MB groot.

Weekend Read

Quote-Unquote Apps

Gratis via App Store
Weekend Read
Weekend Read
Weekend Read
Weekend Read
Weekend Read
Weekend Read
Weekend Read
Weekend Read
Weekend Read
Weekend Read

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.