Vermakelijke Attack the Light is gratis App van de Week

Redactie
18 december 2015, 12:27
2 min leestijd
Vermakelijke Attack the Light is gratis App van de Week

Wekelijks zet Apple één betaalde app in het zonnetje door hem tijdelijk gratis te maken. Deze keer is het de beurt aan Attack the Light, een game gebaseerd op Steven Universe van Cartoon Network. Eigenlijk bedoeld voor kinderen, maar stiekem ook voor volwassenen vermakelijk.

Lees verder na de advertentie.

Steven Universe: Attack the Light heeft een een leeftijdscategorisering van negen tot elf jaar oud gekregen. Dat maakt de rpg echter niet minder leuk voor mensen die deze leeftijd al lang hebben gepasseerd, al doen sommige elementen lichtelijk kinderlijk aan. Net als in de cartoon Steven Universe spelen ook in de iOS-app de welbekende Crystal Gems (edelstenen) een hoofdrol.

attack the light

De edelstenen zijn in dit geval de goeden, die Beach City beschermen tegen buitenaardse wezens. Samen met Parel, Amethist en Granaat beweeg je je als Steven door vijf verschillende werelden, waarbij je op onderzoek gaat om de volgende levels te halen en daarbij uitgedaagd wordt door de kwade, buitenaardse wezens.

Zo speel je Attack the Light

Doordat de game in moeilijkheidsgraad toeneemt en er echt een verhaal aan Attack the Light is verbonden, is de game ook voor volwassenen intrigerend. De besturing is verder heel simpel. Je beweegt je vooruit door van ruimte naar ruimte te swipen. Schatkisten en andere items verken je door erop te tikken. Bij nieuwe elementen wordt er gevraagd wat Steven moet doen: de schatkist openen of dicht laten omdat er iets gevaarlijks in kan zitten bijvoorbeeld.

Om een duel met de buitenaardse wezens te overleven ga je met de edelstenen het gevecht aan. Je krijgt een aantal sterpunten, waarmee je een actie kunt uitvoeren. Zo kunnen de drie protagonisten aanvallen uitvoeren en is Steven in staat bescherming te bieden of levens aan te vullen. Je kunt kiezen welke van de vier hoofdpersonages je een aanval of andere actie laat uitvoeren, totdat de zogenaamde sterren op zijn. Dan moet je jezelf beschermen tegen de aanvallen van je tegenstander door op het juiste moment op het scherm te tikken.

Normaal gesproken kost Attack the Light 2,99 euro. De game is nu een week lang gratis te downloaden, maar vereist wel iOS 7.0 en 189MB aan vrije opslagruimte op je smartphone.

[app 941380906]
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu